27/4/17

Treball, serveis i drets!


El govern del PP està molt dèbil, amb un Estat que se li esbotzen totes les costures per una pancorrupció endèmica. El govern de JxSí mira a una altra banda de la corrupció convergent. És l’hora de passar el Rubicó de la convocatòria i organització del Referèndum.
La mobilització treballadora de l’1 de maig sospesa aquesta situació de crisi política dins els estralls de la crisi econòmica.
El sindicalisme ha tingut un èxit parcial amb la mobilització de l’Estiba. Alhora es debat en la recerca d’alternatives a les empreses per la recuperació dels salaris, el treball, els drets socials i polítics, que donen el context de les condicions de vida de la població treballadora.
L’esperit i ànima treballadora d’un poble és vital per qualsevol alternativa política. Esbrinar i copsar el que necessita i motiva a les classes populars és quelcom decisiu que va molt més enllà dels cicles electorals.
A SinPermiso s’ha resumit (L’opinió de la afiliació de CCOO de Catalunya) una significativa recerca feta en una enquesta a la afiliació per part de CCOO.
En primer lloc preocupa l’atur i la precarietat, li segueix la corrupció, l’increment de les desigualats socials, la violència masclista i el conflicte democràtic entre Catalunya i Espanya.
Es dóna gran importància a que els Serveis bàsics siguin públics, amb el desig que es recuperi el que s’hagi externalitzat en aquests anys de crisi. El 86,7% de la afiliació ho defensa vers la Sanitat, el 80,0% a Educació i 78,6% pels altres Serveis socials.
La formació i la millora del servei públic de treball se situen com mesures per reduir l’atur, fins i tot per sobre de “reduir la jornada i repartir el treball”. Probable perquè no es vulgui oferir cap excusa a la patronal per rebaixar o congelar sous.
Sobre el dret a decidir (Referèndum) un amplíssim 83,1% n’és favorable. És destacable que només un 13,3% vulgui sostenir l’estructuració política actual. En  relació  a l’ status polític  de Catalunya, un 42,8% es posicions per “Un Estat dins un Estat federal” i un 40,3% es mostra d’acord en “un Estat independent”.
Treball, serveis i drets configuren símbols i lemes d’aquest 1 de maig.
Un nou element polític d’aquest 1 de maig és la participació de la recent fundada Un País En Comú dins les manifestacions treballadores sindicalistes.
La immersió dins la mobilització treballadora és cabdal per donar substància popular al nou subjecte polític catalanista republicà comú.
Fem entre totes un potent 1 de maig. 27 d'abril de 2017
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario