20/4/17

3 de cada 4 vol Referèndum


Una majoria de la població vol que es faci el Referèndum. A l’enquesta del CEO 3 de cada 4 persones es mostren disposades a participar-hi (74%), sigui acordat amb l’Estat o només amb legalitat del Parlament de Catalunya.
Les Entitats sobiranistes que han convocat i organitzat les inaudites mobilitzacions dels 11-S, l’ANC i Òmnium, clamen i exigeixen pel Referèndum i la República Catalana.
CCOO en el recent Congrés aposta pel dret a l’autodeterminació, perquè Catalunya pugui decidir amb el Referèndum. UGT també assumeix el Referèndum. 
La majoria del Parlament, JxSí (PDECat, ERC) i CUP, té com compromís de legislatura fer el Referèndum. CSQEP en el seu manifest fundacional proposa el Referèndum i la República Catalana, encara que a vegades els seus portaveus expressin més dificultats que propostes encaminades a promoure que el govern el faci.
Un País En Comú, a la recent assemblea fundacional del 8 d’abril, s’ha definit com a sobiranista i catalanista, per la República Catalana i el referèndum. 
És rellevant que la majoria de partits d’esquerres defensen i proposen el Referèndum: Un País En Comú, ERC, CUP, el socialisme catalanista (MES, Avancem, CSiLl).  
També estan pel Referèndum el partits que junt amb l'activisme social i sindical han impulsat la constitució d’Un País En Comú: BComú, ICV, EUiA, Equo, el moviment Procés Constituent. Inclús Podem. I claríssim L’Aurora. 
S’han manifestat contraris al Referèndum amb diferents raons, PSC, C’s i PPC, minoritaris al Parlament i a la societat. 
Segons el CEO el 70% favorable al Referèndum, acordat o no, avala que el president Puigdemont el convoqui de totes maneres. Fins i tot el 50,3% del conjunt de la població està a favor de convocar un referèndum unilateral sobre la independència de Catalunya.  
És curiós el que remarca Jordi Matas Dalmasses al desglossar l’enquesta del CEO. Un 42% del vot a Ciutadans, un 25% el PP, i el 53% del vot a PSC, diuen que volen un Referèndum sobre la independència acordat amb el Govern espanyol. Fins i tot un 20% del vot PSC aprova el referèndum unilateral. 
Afegim-hi que gairebé la meitat (48%) del vot a CSQP es mostren partidàries d'un referèndum unilateral perquè el poble català pugui decidir sobre el seu futur.  
Cauen els mites de que la majoria no vol Referèndum, o no aniria a votar si l’Estat el nega i es fa de totes maneres. S’esvaeixen les alarmes apocalíptiques de que no seria legítim. La societat catalana no es parteix pel Referèndum, la trencadissa és pel Regne i la Constitució de 1978.  
Contribuïm el proper 23 d’abril a la mobilització del Pacte Nacional pel Referèndum promovent una recollida de signatures.
Cal, el volem. Signa pel Referèndum. Fem-lo. 20 d'abril de 2017 
De la Carta de L’Aurora.


No hay comentarios:

Publicar un comentario