18/2/13

Pràctiques d'èxit en el fet social



Ens convé molt analitzar i estudiar els èxits que s'aconsegueixen, per limitats i parcials que siguin. També ens cal profunditzar en els retrocessos i els fracassos, o en la manca de capacitat política de les diferents esquerres per representar i executar en el pla del poder polític el que enguany necessita el nou cicle de mobilitzacions que s'està encetant. Els èxits en la mobilització i la lluita persistent són una cabdal de futur, com el trenc de l'alba que precedeix a l'aurora matinera i a la llum, calor i vida del sol ixent. A la Carta de L'Aurora es fa esment d'aqueta perspectiva.
La lluita paga! PIAGGIO l’empresa de motos Derbi ha anunciat la presentació d’un ERO per a tota la plantilla, que suposa el tancament definitiu de la fàbrica de Martorelles: 150 persones a l’atur. També General Elèctric ha comunicat la intenció de tancar la planta de Sant Vicenç de Castellet on treballen 135 persones.  Fa un any la plantilla de Derbi va lluitar i aconseguí el manteniment de la fàbrica...
 Hi ha un degoteig d’empreses que continuen tancant, de plantilles que les van estrenyent ... i alhora hi ha una resposta social, molts de cops micro, és un no parar. Agendes farcides de mobilitzacions, no cedir, la defensa del lloc de treball, la no pèrdua de drets col·lectius..., en aquest marc generalitzat d’atac als drets assolits fins ara.
Però també hi ha espurnes, exemples de lluites que estan donant resultats. La tenacitat en la lluita per la readmissió d’Andreu de Cabo, represaliat per TMB, n’és un exemple. Desprès de dos citacions i del jutge, comminant a l’empresa a arribar a un acord, aquest dijous, amb concentracions de treballadors/es de TMB i activistes solidaris, aquest va cloure dient que dilluns dictaria sentència. És esperançador.
També en la lluita per la readmissió de Marcos, la coherència sindical i del company acomiadat està fent que tothom s’hagi de posicionar. Una representació de “Marcos, readmissió!” va entrevistar-se en el Parlament de Catalunya amb representants de ICV-EUiA, CUP, ERC i PSC, que prengueren el compromís de fer tot el que poguessin per la seva readmissió, també a nivell institucional. Aquesta setmana alts directius de la multinacional s’han desplaçat fins a Barcelona per reunir-se amb els parlamentaris que donen suport a Marcos. Sembla que no es va arribar a gran cosa, ara sí, van demanar-los ajuda per a millorar la imatge de Movistar a Catalunya. Genial! Potser la readmissió de Marcos, els ajudaria? És senyal de que es va per bon camí.
Però la victòria de la setmana ha vingut de la ma de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Que amb el gota a gota de rebuig als desnonaments, en defensa del dret a l’habitatge, s’ha anat fent gran i gran aquest moviment. Dimarts va ser un esclat! Titular de diaris, xarxes i el carrer anaven plens: la lluita de la PAH i la pressió social amb la recollida de més de 1.400.000 signatures x la ILP, entrava al Congrés obligant al PP a votar a favor, de donar-li llum verda. Ha estat el primer pas! Ara cal continuar. Fins aconseguir fer dels objectius de la ILP, llei!  La lluita continua! i ens demostra que la lluita paga! Si lluites pots guanyar! Si no lluites estàs perdut! 15 de febrer de 2013.
MWC.v. El congrés mundial de telefonia es reunirà a Barcelona entre els dies 25 i 28 de febrer. La plantilla de Telefònica ha preparat mobilitzacions en favor de “Marcos readmissió”. Algunes de les importants son: una vaga de fam de treballadors/treballadores de l’empresa amb inici el 23 de febrer, amb flashmob  a les portes del mateix. No es trobaran sols. Des de espais com  Colpegemjuntes o denúncia del ús del coltan en telefonia també han informat que tenen intenció de fer arribar les seves reivindicacions fins a la porta del mediàtic congrés.

No hay comentarios:

Publicar un comentario