29/4/11

NoCiU

Manifestació contra les retallades, a la seu de la Generalitat de Girona.

En Roger, metge jove d'atenció primària, tramet un escrit sobre la defensa dels serveis públics de qualitat, al calor de les mobilitzacions que no s'aturen malgrat les declaracions del conseller Boi Ruiz. Finalitza l'article amb un lema amb imatge: "El pla de retallades de Boi Ruiz és NoCiU per la salut!"

El govern del president Mas-CiU no s'esperava aquesta mobilització de revolta a la salut i a l'educació, i altres serveis. Parla d'acomiadar a un miler de persones. Suspèn la construcció de les estacions de Metro noves.

És la mobilització treballadora, en unitat sindical i amb la complicitats de la gent usuària més directa afectada, el que ha provocat el desgavell i l'esvoranc en el camí del govern dels millors; val a dir el govern de les retallades superlatives convergents, què en pocs dies han deixat pàl·lides les encetades per l'anterior govern de les esquerres tripartites.

Tres assessors de Mas han posat el crit al cel, fins afirmar per part del president del Col·legi de Metges que aquestes retallades eren perjudicials pel sistema de salut. La política governamental de CiU és nociva per la salut.

El govern s'està movent. Pretén que la tempesta amaini abans de prendre massa volada. Altres assessors aconsellen guanyar temps, si més no fins després de les eleccions municipals, no sigui que es provoquin danys majors en forma de càstig electoral. CiU pretén aprofitar el marge que atorga la política neoliberal colpidora del govern estatals, a més de la situació de fora de combat en què es troba el PSC, i els seus anteriors aliats de govern.

El conseller Boi Ruiz, o la consellera Rigau, esperonats pel president, s'encaminen a propagar que les mesures són necessàries "per què no hi ha diners" però que s'ajornaran per després de les municipals. Mentre donen a entendre que encetaran negociacions per estaments de les parts més afectades, amb el propòsit de cercar complicitats i de neutralitzar la protesta mobilitzadora.

Mas i CiU i Duran, han accelerat el poti poti d'un front comú davant del govern de l'estat, parany què és un cant de sirena per bona part de les esquerres que competeixen en catalanitat, malgrat que girin l'esquena a tota proposta de consulta vinculant pel dret de decidir de la població de Catalunya.

Siguin millor o pitjor explicades les mesures de les retallades el què cal és suspendre-les sine die. Millor, per una bona salut del país es tracta d'anul·lar-les. I en cap cas oferir ni donar el mínim suport al govern de CiU. Ens cal unes altres polítiques per rascar diners de les grans fortunes i patrimonis, multinacionals, les finances dels bancs (i caixes).

Si ara convé enfrontar-se a les polítiques d'austeritat del govern espanyol, cosa que comparteixo des del maldestre 5 % del govern Montilla, ho hem de fer des de la mobilització ciutadana i social, ben separats del CiU i del govern de CiU.

Guarim la Salut i els serveis públics de les retallades NoCiUs.

Manifestació contra les retallades, a la Generalitat a Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario