11/4/11

Des de la consulta testimonial a una vinculant

257.645 persones participants a la consulta sobre la independència a Barcelona són prou alliçonadores, entre la d'ahir 10 d'abril com a les anticipades. Es tracta del 18,14 % de les persones majors de 16 anys i immigrants empadronades. L'organització (Barcelona Decideix) eleva a un 21 % la votació si es concreta a la ciutadania que podria votar en unes eleccions legals. Per comparar, al referèndum vinculant sobre la Diagonal va haver-hi un 12 % de participació.

El procés de consultes sobre la independència, a pobles fins arribar a Barcelona, ha estat un revulsiu de bona i alternativa denúncia democràtica d'una situació que persisteix en segrestar la llibertat de Catalunya com a poble a escollir el contingut de les institucions estatals catalanes, així com la relació amb el resta de pobles, l'estat espanyol i Europa.

Per això el diumenge vaig votar. Això era l'acció política necessària. Hi ho vaig fer-ho en blanc, amb el sobre buit. Perquè necessitem que la consulta inclogui tot el ventall de la realitat catalana. I també perquè on el contingut és el sentiment nacional català és necessari que les organitzacions de l'esquerra treballadora promoguin la llibertat del vot en consciència.

El 10 de Juliol de 2010 va sorgir el milió de persones a la massiva manifestació pel "Nosaltres decidim" i contra la negació per part del Tribunal Constitucional de l'estat espanyol de l'Estatut renovat votat a Catalunya.

Les consultes actuals mantenen viva l'aspiració popular de llibertat per Catalunya. Això comença amb que es pugui exercir el dret de l'autodeterminació, de manera que sigui la població a Catalunya qui pugui decidir. A Catalunya cal un procés de decisió democràtica vinculant amb una consulta, referèndum o fórmules d'elecció adients, sobre si es vol seguir amb l'autonomisme administratiu dins l'estat espanyol, si es vol la independència, o si es volen altres opcions con la de la federació o confederació amb l'estat espanyol.

El procés de consultes es va iniciar fa un any i mig el 13 de setembre a Arenys de Munt. Han participat 550 municipis i més de 800.000 persones.

La pressió és tant forta que provoca fets com que el president de la Generalitat, Artur Mas de CiU, voti com a ciutadà a la consulta a favor de la independència, mentre anuncia amb la mateixa cara televisiva que CiU no votarà a favor de tramitació de la llei de declaració d'independència la parlament el proper dimecres. El candidat de la coalició ICV-EUiA a Barcelona, Ricard Gomà, ha votat SI, la diputada Dolors Camats ha votat en blanc, mentre el senador ICV, Joan Guillot, propagava que no votaria per ser federalista, i tampoc votaba el líder d'ICV, Joan Herrera.

L'esquerra ha de prendre volada amb aquesta bandera democràtica pel dret de decidir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario