20/4/11

Equiparació de cent euros per a la gent escombriaire de FCC de Girona

La vaga de la neteja de FCC de Girona segueix. Les pressions i amenaces per trencar la vaga s'acreixen. La gent treballadora rep el suport i solidaritat dels companys i companyes, ahir a la Plaça del Vi.

Què volen els i les escombriaires dels carrers gironins? Equiparació salarial amb altres treballadors del mateix ram. Cosa que representa 100 € d'increment al mes per a una trentena de persones amb un sou veritablement minse.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha reconegut que s'ha d'equiparar el Conveni, mentre al mateix temps l'Ajuntament promou la vulneració al dret de vaga contractant a altres treballadors per a fer la mateixa feina, és a dir per emprar-los com esquirolatge. La gent de la neteja compleix els serveis mínims, però l'Ajuntament no respecta la vaga i argumenta sobre evitar la mala imatge de la brossa pel carrer. L'empresa, FCC, no cedeix en les reivindicacions justes d'equiparació salarial (100 €), s'ocupa a fons de moure els fils institucionals, i obliga a l'Ajuntament i a altres a enfrontar-se als escombriaires i al sindicat per aïllar la mobilització i derrotar-la. El regidor de Medi Ambient afegeix benzina al foc deixant entendre que la sortida, única possible, a la vaga és desconvocar-la criticant els representant sindicals, CCOO, que defensen i recolzen la vaga de la gent treballadora per l'equiparació dels 100 €. La direcció nacional de CCOO "considera que «la carta de l'alcaldessa ja és un compromís per a l'equiparació i que tothom té assumit que s'acabarà fent", encara que consideren que seria més factible suspendre la vaga; però els i les vaguistes volen un compromís de l'empresa què és de cert la part contractant que decideix i la que ho ha de fer.

La mobilització està al roig viu. Són els moments on es coneixen els amics i... els altres. Ahir això es va veure a la plaça del vi amb la solidaritat treballadora. EUiA és un d'aquests amics en els moments candents i decisius, adjunto el comunicat de suport en el bloc escombriaire rondinaire.

Comunicat d'EUiA: Solidaritat amb els treballadors de la recollida selectiva de Girona

Els 27 treballadors que recullen cartró, envasos i vidre a la ciutat de Girona estan de vaga. Treballen per a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas i des del sindicat CCOO denuncien que cobren un 14% menys - uns 100 euros al mes - menys que els altres treballadors de la recollida d'escombraries de la ciutat, els de l'empresa municipal mixta Musersa.

L'Ajuntament està a punt d'adjudicar un nou concurs per a la recollida d'escombraries a la ciutat. La voluntat del consistori és crear una única empresa de capital mixt que s'encarregui de la gestió de tot el servei. El concurs servirà per triar el soci privat que, juntament amb l'ajuntament, impulsa la nova empresa.

Conseqüents com som amb el nostre ideari d'esquerra transformadora, les dones i els homes d'EUiA, demanem a l'Ajuntament de Girona que cerqui la formula adient per materialitzar l'equiparació de les plantilles de les dues empreses actuals tant pel que fa al sou com pel que fa a les condicions de treball, tal com ja han expressat els representants de l'ajuntament diverses vegades.

Cal agilitzar una negociació entre les possibles empreses adjudicatàries, l'Ajuntament i els treballadors perquè aquests puguin tenir una confirmació sòlida que els garanteixi l’equiparació laboral i els permeti aconseguir materialitzar una cosa tant senzilla com és el fet de cobrar el mateix sou per fer la mateixa feina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario