14/5/10

Retallada tripartita?

La resposta sindical a les mesures d'ajust d'austeritat pretén alertar i parar els peus i mans patronal-governamentals. Aturada, vaga, a l'Administració el proper 2 de juny. Un primer pas molt important que permet fer camí, i pot obrir les portes a una mobilització general unitària i massiva intersectorial, a una vaga general contra l'Ajust de dretes.

Convé mobilització unitària, contundent. L'Ajust ha de ser pels Bancs, els patrimonis de les grans fortunes i multinacionals. Impostos i Tributació a qui te els diners, a qui ha provocat la crisis. A IU i a EUiA hi ha propostes bones i suficients per posar ma a on cal, i per defensar a la gent treballadora.

Ara ens toca actuar de valent. Amb coherència política i sense vacil·lacions temorenques. Això ens permetrà aconseguir credibilitat, de manera que puguem entroncar amb sectors de gent treballadora i jove. L'ajust governamentals del PSOE de Zapatero és alhora una potent oportunitat per l'esquerra transformadora de tornar a fondre's amb el moviment i la mobilització sindical, i del jovent disposat a combatre.

El que val per Zapatero, el PSOE i el govern de l'estat espanyol també es ineludible per Montilla, el PSC, i el govern tripartit entre PSC, ERC, ICV-EUiA, de la Generalitat de Catalunya.

Ens cal fer nova experiència. Hom a de veure ben clar que des del govern tripartit i des del Parlament de Catalunya no s'accepten retallades a l'Administració Pública catalana ni als serveis socials i públics. En Mas presenta el seu programa per reduir la Sanitat pública, per menys hospitals i més dificultat d'accés. El govern tripartit ha de tocar en un to i una partitura diferent a la de CiU i el PSOE.

De cap de les maneres EUiA i la Coalició ICV-EUiA ha de veure's arrastrada a co-responsabilitzar-se, encara menys a donar suport o a defendre, les mesures d'austeritat patronal del PSOE i el PSC contra la gent treballadora. Per baix, sindical i social, aturada, vaga; per dalt, electes i gent gestora governamental, s'ha d'aturar les mesures d'ajust governamental; si més no, no en el nostre nom. La coalició ha d'escenificar ben clar la seva opció de construir alternativa política d'esquerres.

Per barrar el pas a la dreta catalana al govern, s'ha de començar ara a plantar cara a tot retall al funcionariat i als serveis públics. Per construir alternativa parlamentària i governamental d'esquerres s'ha de promoure la vaga del 2 de Juny, i plantejar propostes polítiques ben diferents al Parlament català i al govern tripartit.

Francesc Matas Salla

No hay comentarios:

Publicar un comentario