12/4/24

Ensenya la poteta

Atès que som a un mes de les eleccions del 12 de maig, els programes i les propostes van plenes de bones intencions. Algunes sensates i necessàries, altres farcides de demagògia i irrealitzables, unes vitriòliques. Ans no poden evitar ensenyar la poteta. Els interessos de les grans finances i propietaris són superiors al bé comú ciutadà popular per uns quants partits, sobretot de dretes. El fets els delaten sense pietat. No es cap casualitat ni malentès. El nacionalista PNB i l’independentista Junts, han ajuntat els seus vots, al Congrés estatal espanyol, amb la dreta dura del PP i la ultradreta de Vox, ni més ni menys que per impedir la declaració d’emergència a l’habitatge i posar un topall als increments anuals dels lloguers, mentre es neguen a regular els lloguers de temporades i per habitacions destinats al turisme. L’aniversari republicà del 14 d’abril te a l’anvers un Estat, alts funcionaris, jutges, militars, jerarquia eclesiàstica i caps d’empreses, hereus i llinatge dels jerarques franquistes, banquers i terratinents dels enterradors de la 2a República, terroritzadors i botxins de les classes treballadores i pobles.

El vot que bloqueja una política de lloguers i habitatge que atenuï l’impacte del turisme i de l’especulació, és a favor dels grans tenidors, va en contra les necessitats vitals treballadores i de la majoria de la població. Junts fa un vot de dretes que fan bloc de dretes. On queda la justícia social de l’Acord del Vernet de Puigdemont? Què hi diuen els altres sis partits signants entorn de Junts? I de la rebaixa d’impostos?

Les commemoracions republicanes del 14 d’abril, per arrelar-se com a bandera popular, necessiten impregnar-se de les causes concretes actuals més punyents socials compenetrades amb les de les llibertats.

La mobilització per la Salut i la Sanitat del passat cap de setmana situen el tomb a fer en els Serveis públics, inclosa l’Educació, o les fonts d’Energia i Aigua. La lluita persistent feminista alerta de què és l’hora de posar els mitjans per finalitzar amb la desigualtat, la violència masclista, feminicidis i cultura de la violació, val a dir la dominació i privilegis del patriarcat. La cura del territori i la natura és un altre sector vital a resoldre.

La Iniciativa Legislativa Popular, de gairebé set-centes mil signatures, per la regularització extraordinària de cinc-centes mil persones immigrades, ha aconseguit obrir una escletxa al Congrés (310 vots a favor, 33 de Vox en contra), en el racisme institucional i econòmic i social, concretat en una llei d’estrangeria que dona prioritat a la repressió i l’exclusió en comptes del drets democràtics i la convivència.

Un pregon acte republicà és el d’Òmium a Perpinyà, on ha defensat l’Oleguer Serra de la repressió per terrorisme, per la causa del Tsunami democràtic, i a 11 activistes més. Òmnium enceta una mobilització europea des de l’exili, fent-se ressò de les més de 4.500 independentistes repressaliades, denúncia la criminalització, repressió sistemàtica< i persecució política secular a l’independentisme.  

“Aturem el genocidi. Llibertat preses palestines. Fi al comerç d’armes i a les relacions amb Israel”. Lemes de la manifestació en defensa de Palestina del dissabte 20-A, 17 h, al Passeig de gràcia de Barcelona. El govern sionista d’Israel no s’atura en la destrucció militarista de Gaza, ara prepara l’assalt a Rafah.

Centenari Lenin. Al breu “La lluita per la llibertat i la lluita pel poder” (1906) hi trobem una perla, com la llibertat te a veure amb la realitat de qui disposa del veritable poder: “la llibertat del poble està assegurada només quan aquest organitza, sense cap entrebanc, associacions, reunions, publica diaris, promulga lleis, escull i destitueix els funcionaris públics, als qui encomana la missió d’aplicar les lleis i governar basant-se en les lleis. Per tant, la llibertat del poble només està assegurada plena i efectivament quan tot el poder de l’Estat pertany plena i efectivament al poble”. En altres textos també expressa que la llibertat està limitada i pervertida per l’imperi i poder de la propietat privada. Tom 13, Ed. Progreso, Moscou. 11 de d’abril de 2024

De la Carta de L’Aurora

https://www.marxists.org/espanol/lenin/obras/oc/progreso/tomo13.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=rk1xhpjjAF8

 https://directa.cat/marxo-a-lexili-per-continuar-lluitant-i-exercint-de-periodista/

No hay comentarios:

Publicar un comentario