23/11/23

Esquerdes

Els carrers seran sempre nostres es mouen des de diferents causes socials. “Som una nació” a Bilbao el passat 18N. Les mobilitzacions de solidaritat Palestina. La mobilització feminista contra la violència masclista el 25 N. La lluita de la marea blanca a la sanitat i de la marea pensionista. Són espurnes de vida, llibertat i revolució, que s’enfronten a la tendència a la involució autoritària ultradretana. És una gran burgesia que hegemonitza les multi crisi traumàtiques del fracàs de la globalització neoliberal i dels poders de les grans multinacionals. El seu imperialisme militarista, mortífer contra Ucraïna i Palestina, és el cost de sostenir la constel·lació econòmica mundial de la propietat privada dels mitjans de producció. Les esquerdes que s’obren s’han d’aprofundir des de la resistència als poderosos, per frenar l’avenç ultradretà, reaccionari, fins a revertir aquesta evolució desfavorable amb la lluita i mobilització, cristal·litzada en proposta social comunal i alternativa revolucionària.

Una investidura inversa ha fet president a Pedro Sánchez. El bloc d’investidura plurinacional ha reeixit per barrar el pas de la dreta i ultradreta al govern. La mobilització encrespada de les dretes al carrer, els suports encegats de les institucions i jerarques estatals, inclosa la ganyota desagradosa del rei, expressen les esquerdes del règim constitucional que han aflorat la projecció electoral parlamentària. Ans la contradicció bàsica no està entre involució reaccionària autoritària i democràcia de la constitució monàrquica de 1978, sinó entre involució i avenç en llibertats democràtiques més millores socials. Barrar el pas a les dretes és un primer esglaó ineludible per enfrontar-se al fons neofranquista estatal. Cal bregar en l’escletxa iniciada amb el respecte parlamentari a les llengües diverses i l’acord d’una llei d’amnistia, per prosseguir cap el dret a l’autodeterminació, atès que és el taló d’Aquil·les d’unes plurinacionalitats sobiranes i lliures. L’estratègia de fer camí d’alternatives constituents republicanes, necessita de mobilització massiva, potent i unitària. L’estratègia de sostenir l’actual règim i constitució enfront dels embats ultradretans, pot guanyar un temps, però és difícil aconsegueixi estabilitat i consolidi una plurinacionalitat sotmesa a l’actual estat i nacionalisme espanyol, doncs te majoria de cartes per perdre l’envit. Per resoldre la contradicció nacional des de sobiranies lliures cal llibertats, inclosos els referèndums de lliure decisió, i avenços en les condicions de la majoria de la població, per tant també de les dones, jovent i immigració.

El govern conformat per Pedro Sánchez entorn del PSOE, coalitzat amb Sumar, forma part d’un estat burgès monàrquic; te una composició procedent de classes intermitges i professionals; adopta un programa de reformes en polítiques socials i en llibertats com l’amnistia, sense proposar-se d’antuvi canvis estructurals en industrialització, habitatge, turisme i natura, precarietat i pobresa, evita plantejar-se racionalitzar ajudes i subsidis per encetar una renda bàsica universal, garantir la regularització i derogar d’una vegada la llei d’estrangeria i de la “mordassa”. És un govern que manté els ponts amb els grans poders del capital de la UE, que exclou el feminisme revolucionari del lliure consentiment i gènere, un govern continuista a Interior, Exèrcit i Economia. El titllat de nucli conservador és un oprobi al progressisme, una amenaça als drets de la immigració, una benedicció a la repressió a les llibertats.

Manifestació Aturem el genocidi a Gaza, Palestina, el diumenge 26, 12 h als Jardinets de Gràcia, Barcelona

“Prou violències masclistes! S'ha acabat! Ens volem juntes, diverses, vives i rebels”. El manifest de la mobilització de les dones contra la violència masclista concentra les principals necessitats i reivindicacions del moviment feminista. Arreu dels pobles s’aixequen les dones. La consciència i la vivència emocional promou la lluita arran de terra a cada indret, alhora que exigeix mesures polítiques per erradicar la violència masclista als governs Municipals, Generalitat i Estat. Manifestació 25 N, 18 h, Passeig de Gràcia, Barcelona. 23 de novembre de 2023

De la Carta de L’Aurora.

 https://caladona.org/agenda-caladona/25n-2023-prou-violencies-masclistes-sha-acabat/

https://form.jotform.com/233124555598362

https://www.palestina.cat/forum/

No hay comentarios:

Publicar un comentario