19/4/23

Fer net, eliminar els privilegis

La presidenta de Junts ha estat condemnada per prevaricació i falsedat documental, corrupteles fetes abans de ser presidenta del Parlament. Laura Borràs insisteix en la seva innocència contra uns fets, emparant-se en els seus privilegis de dirigent de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), en que són actuacions administratives ‘que les fa tothom’, i en que ha estat víctima de la repressió judicial espanyola a l’independentisme. Borràs ha negat els fets, ha tergiversat la veritat, per emprar les llibertats de Catalunya en la seva defensa. Fer net respecte a la corrupció, major o menor, a l’Autonomia de Catalunya i a l’Estat espanyol, seria un progrés innegable. Frenar i eliminar els privilegis de tall caciquil, la impunitat que comporten, dels poderosos en l’economia, les institucions polítiques, judicials, militars i de la societat civil, és una mesura vital de coherència i honestedat republicana.

La condemna de 4 anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació, inclou una petició d’indult destinada a evitar la presó. No hi ha dubte de l’aprofitament polític contra l’independentisme, atac polític que denunciem i en som ben en contra. Ara bé, la mateixa CUP-G ha demanat que Borràs dimitís, doncs no es permissible la impunitat de la corrupció. La mateixa presidenta de Junts entra al drap a l’escarnir el president del govern de la Generalitat per no plantar-se i reincorporar-la a la presidència del Parlament. A la fi a qui està fent el caldo gros no és a l’embat democràtic de confrontació i ruptura amb l’estat, sinó al PSC. La presidenta Borràs sap perfectament com va anar el cas del diputat de la CUP-G, membre de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, a qui Borràs li va retirar l’acta parlamentària sense ennuegar-se gaire, malgrat fou condemnat per un acte polític de posar una bandera. El Reglament del Parlament, no defensa la inviolabilitat parlamentària, ni que sigui el propi Parlament que deliberi i decideixi sobre les persones electes que representen la sobirania ciutadana, si més no la que hi hauria d’haver per l’acció política i ideològica. Aquest Reglament és el que també obliga a retirar l’acta de diputada a Laura Borràs, per tant la presidència; a no ser que el Parlament es rebel·lés i tingués la força suficient, qüestió que no va fer Borràs amb Juvillà.

La gimnàstica mediàtica d’una confrontació sense preparació, unitat i força col·lectiva suficient, perjudica a la causa de les llibertats en comptes de beneficiar-la. El cop d’imatge de l’entrada de l’eurodiputada exiliada Clara Ponsatí, fent valer la immunitat parlamentària europea, s’ha enfosquit en uns atacs furibunds al govern... de Catalunya! Meravella d’uns líders polítics incapaços d’orientar els seus esforços i carisma a fomentar la mobilització i el moviment organitzat vers la consecució de l’amnistia, el dret a l’autodeterminació, la defensa de la llengua i la república catalana.

El pas endavant de Yolanda Díaz i Sumar a Magariños ha estat entrebancat. Haurà de suturar-se la divisió o fractura amb Podemos. La política lògica de barrar el pas a un govern de la dreta confessa i la ultradreta (PP, VOX), arrastra a l’esquerra del PSOE i a Sumar a ser hostatges d’un mal menor que esdevé el governar amb el lideratge del PSOE, des del que no es contempla, i menys es promou, cercar alternatives de futur proper de processos constituents republicans. L’esperit del 15-M s’ha esvaït, sotmesos els i les seves portantveus al règim constitucional, a moure les necessitats socials i econòmiques en el marc dels privilegis i beneficis dels grans poders econòmics, les llibertats limitades a l’estat caciquil monàrquic i, sobretot, als dictats i imposicions de Brussel·les (UE). Yolanda Díaz i Sumar han de tenir  ben present que cal evitar que es trenqui la majoria d’investidura, val a adir, que es mantingui. I si Sumar pretén prosperar i aconseguir un suport digne a Catalunya necessita concretar proposta clara vers la defensa de les llibertats, el dret a l’autodeterminació i el respecte a la llengua catalana.

Defensem les llibertats arreu i per a tothom. Donem suport a la mobilització per aclarir la mort de Brian Ríos a la comissaria dels Mossos de Rubí, després de ser detingut el 21 d’agost de 2022 per la nit i sedat al CAP Mutua Rubí. El 12 d’abril a 19 h, concentració davant de la Generalitat a la Pl. De Sant Jaume. Prou Racisme Institucional.

L’ofensiva de Primavera de l’exèrcit de Rússia de moment no es realitza. Segueix el setge i la destrucció de pobles i infraestructures ucraïneses. La confrontació interimperialista creix amb la incorporació de Finlandia com a 31 estat dins l’OTAN. L’estratègia militarista i de guerra preval respecta a tot escenari de negociació i de pau. La divisió i confrontació dins Europa mortifica a les classes treballadores i al poble d’Ucraïna. A la guerra oberta per Moscou li plana damunt el profit que en pot aconseguir l’ unilateralisme super imperialista nord-americà o un multilateralisme també armat i agressor, espoliador dels pobles. L’Aurora dona suport a la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna, a la defensa de la resistència i llibertat del poble ucraïnès; tothom que pugui fer una contribució econòmica (1 €, 5 €, 10 € o més) serà molt ben rebuda al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729. 6 d’abril de 2023

De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario