23/2/23

Resistència, Pau i Llibertat

Farà un any, demà, a la matinada del divendres 24, la Federació de Rússia inicià la invasió militar contra Ucraïna, la guerra esclatà dins Europa, i segueix. La multiplicitat de crisis de la globalització esdevé barbàrie i destrucció on la classe treballadora i els pobles són les víctimes de la depredació, voracitat i impunitat d’un capital financer, unes classes i estats dominants militaritzats, imperialistes, que aboquen la societat i la natura a un infern terrenal. És cabdal que aquest aniversari sagnant sigui un avenç en la lluita solidària i de defensa d’una Ucraïna lliure, de la seva heroica resistència i per una Europa unida, sobirana i respectuosa amb els drets dels pobles des dels Urals a l’Atlàntic.

Som en el 175è aniversari del Manifest Comunista. Karl Marx i Friedrich Engels, i la I Internacional, van popularitzar el “Proletaris de tots els països, Uniu-vos!”; un lema que formava part de l’obra Union Ouvrière de Flora Tristan (1843), socialista francesa. La Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS) el va adoptar com a lema estatal (Пролетарии всех стран, соединяйтесь!), traduït en tots els idiomes oficials de l'estat; alhora estava inclòs en els escuts de les repúbliques federades de la Unió. Que lluny queda avui en dia la Federació de Rússia de l’internacionalisme, de la revolució treballadora, de la causa obrera i dels pobles oprimits del món. Res a veure l’actual estat imperialista nuclearitzat i capitalista amb l’experiència revolucionària soviètica comunista. Rússia explota la seva classe treballadora, sotmet a les minories, discrimina a les dones, oprimeix els pobles que domina, depreda els que pretén colonitzar econòmicament i vol esclafar Ucraïna. La defensa i solidaritat amb la llibertat i existència d’Ucraïna és una causa que concentra el sentit d’una unitat treballadora i dels pobles oprimits contra l’imperi rus i contra els poderosos imperis occidentals, hegemonitzat per EEUU i l’OTAN; aquest compromís és una denúncia a les crisis de la globalització neoliberal i una resistència al poder immens de les grans multinacional i el capital financer.

A l’Estat espanyol s’han aprovat les lleis de reforma de la Llei del dret a la salut sexual i reproductiva i la llei del Reconeixement dels drets per les persones  LGTBI i trans que representen un avenç legal significatiu pels drets de les dones al seu propi cos; És una demanda sensible i persistent del moviment feminista, tot i que encara amb masses prevencions i limitacions a mans d’unes institucions, i una moral, que volen seguir imposant condicions de sotmetiment a les dones. Els poders patriarcals han hagut d’acceptar que les dones tenen ànima, capacitat i ingeni, són persones amb tots els drets, però les discriminacions pràctiques són la norma habitual. La proposta de reforma del PSOE de la llei del només sí és sí, va destinada a esvair el consentiment per retornar a la perversa violència i intimidació, promoguda per la gran reacció patriarcal, la ultradreta i la judicatura.

L’Aurora hem defensat, per l’aniversari de la invasió de Rússia a Ucraïna, una manifestació única amb llibertat d’expressió per demà divendres 24. Una mobilització que enfortís la solidaritat efectiva amb Ucraïna i la seva resistència a la invasió en totes les seves variants, des de la civil pacifista, humanitària, sindical i la militar armada. L’entesa, comprensió i acord amb la comunitat ucraïnesa és bàsica per una solidaritat compromesa amb el poble ucraïnès.

A la fi hi ha convocades dues mobilitzacions. La manifestació el 24 de febrer a les 19,30 h al Passeig de Gràcia (Palau Robert) junt a la Comunitat ucraïnesa, russa i bielorussa. El seu manifest: “Barcelona amb Ucraïna... Volem la pau justa i la llibertat pel poble ucraïnès! EXIGIM la retirada immediata de tropes russes d’Ucraïna, el compliment dels drets humans i de la legalitat internacional!”

Saludem la manifestació Barcelona amb Ucraïna i cridem a participar-hi el 24, alhora que senyalem que ens cal combatre el rearmament imperialista, orquestrat sota la batuta d’EEUU i l’OTAN i els altres Estats, a costa de la salut, de les condicions de vida de la població treballadora, que limiten i amenacen la nostra llibertat. Defensem la Unitat d’Europa incloent el dret a l’autodeterminació dels pobles, per tant per Ucraïna, sense oblidar aquest dret per les repúbliques i poblacions del Donbass i Crimea, prèvia desmilitarització.

Exposem el comunicat que hem tramès a la plataforma Catalunya per la pau, que ha convocat una concentració pel dissabte 25 (“Ucraïna. Per un alto al foc immediat! Solidaritat amb les víctimes d’Ucraïna i de totes les guerres; Solució negociada; Prohibició de les armes nuclears; Reducció de la despesa militar”):

“L’Aurora (organització marxista) signa el manifest amb les següents consideracions: * que el manifest incorpora elements positius amb els que estem completament d’acord, entre ells la solidaritat amb el poble ucraïnès, la denúncia de la invasió d’Ucraïna com a clara violació del dret internacional, aturar l’escalada militar del nostre govern i els de la Unió Europea, i la demanda de prou patiment, morts i destrucció amb una pau justa; * que és contradictori no incorporar un element essencial per fer efectiva aquesta pau justa, aquesta solidaritat i denúncia de la invasió, com és la retirada de les tropes russes d’Ucraïna. Màxim quan ja aquesta proposta havia estat expressada en un anterior manifest: * i, sobretot, considerem que aquesta no incorporació no ha facilitat la celebració d’una única manifestació amb llibertat d’expressió però amb un consens mínim que es celebrés el 24 de febrer; * L’Aurora signem els dos manifestos (del 24 i 25) i assistirem a la manifestació del 24 Barcelona amb Ucraïna, així com a la concentració de Catalunya per la pau del 25 a la Plaça Sant Jaume”.

L'Aurora participarem a les dues, manifestació i concentració, amb una pancarta de lemes: “Pau i Solidaritat. Ni un € per l'OTAN. Retirada de les tropes russes d'Ucraïna”. L’Aurora forma part i donem suport a la Xarxa de solidaritat amb Ucraïna que anirà amb les consignes: "Pau a Ucraïna! Retirada de les tropes russes!". Tothom que pugui fer una contribució serà molt ben rebuda. Aporta al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729.

23 de febrer de 2023

De la Carta de L’Aurora.

https://barcelonaambucraina.org/manifest/

https://fourth.international/es/europa/504

https://www.naciodigital.cat/opinio/25632/ucraina-neutralitat-dels-anti-otanistes

No hay comentarios:

Publicar un comentario