12/9/19

11S: llibertat, sobirania, autodeterminació

Per Esquerra Unida i Alternativa l’Onze de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya, és una jornada de mobilització per l’avenç dels drets nacionals i socials del poble de Catalunya. Aquest 11 de setembre una gran part d’aquest poble tornarà a ocupar els carrers per mostrar el seu rebuig a un judici polític, i a les portes de la sentència, amb la que l’Estat Espanyol vol emmudir la voluntat majoritària d’exercir el dret a l’autodeterminació.
 
A Catalunya nou anys de grans mobilitzacions democràtiques per la llibertat i la sobirania es troben en un impàs on s’està gestant una nova etapa. La imminent sentència del Tribunal Suprem contra els i les líders sobiranistes i republicanes pels fets de setembre i octubre de 2017, tensa el moviment popular que pressiona per una resposta exemplar massiva i unitària. Creiem que la resposta a la sentència, en el cas de que aquesta no sigui exculpatòria, no només ha de centrar-se en l’amnistia, sinó que ha d’impugnar l’Estat i el seu règim monàrquic. L’esclat de l’1 i el 3 d’octubre viu en la ferma voluntat d’amnistia, llibertat i dret a decidir.

El nostre país es troba en una cruïlla i que en els propers mesos es dimensionarà una nova etapa en la nostra història recent. La ciutadania catalana reclama àmpliament obrir una nova etapa política, iniciar un procés constituent on debatre, deliberar i decidir quin model social, econòmic, ecològic, cultural, polític i democràtic volem per a Catalunya.

Una cruïlla que també travessa la UE amb el Brexit i que amb el G7 van de la mà de la guerra comercial al món, el desastre ecològic de l’Amazònia i la incapacitat dels grans estat i transnacionals per encaminar les necessitats socials, la llibertat i igualtat, de posar fi a l’espoli i les guerres, a les morts a la Mediterrània i a la violència de gènere.

La Generalitat segueix paralitzada entre el bloqueig estatal i la deriva neoliberal amb propostes com la Llei Aragonès o l’actuació punitiva dels Mossos, de tarannà xenòfob i racista, contra els col·lectius de persones migrants més vulnerables.

Mentre, el treball, la precarització i empobriment, els serveis públics, els drets democràtics, la salut, l’ensenyament, queden lluny de les mitjanes europees.

Un govern compromès amb la democràcia republicana hauria de promoure polítiques per la millora de les condicions de vida, col·laborar amb els municipis en les necessitats més properes a la ciutadania, ser sensible a les demandes de les persones pensionistes, dedicar mitjans contra la violència masclista, les agressions sexuals i violacions, en fi, passar de les paraules als fets per afrontar la crisi climàtica, mentre que el govern Torra segueix tant embolcallat en la retòrica i el simbolisme com lluny de cap avenç social i poruc fins i tot d’aplicar les lleis que ha aprovat el Parlament, com la llei contra la pobresa energètica o els desnonaments.

La llibertat i sobirania catalana s’ha de fonamentar en les necessitats de les classes populars i treballadores, s’ha de fonamentar en les necessitats municipalistes, feministes i climàtiques.

El govern de l’Estat es manté en el marc de les imposicions d’austeritat privatitzadora de la UE i dels Pressupostos de Montoro del PP. La negativa de Pedro Sánchez d’un acord programàtic o de govern amb les forces que van permetre foragitar el PP, com Unidas Podemos, les nacionalistes i independentistes basques i catalanes, pot abocar a noves eleccions de resultat ben incert perquè el PSOE, com a partit del règim, prefereix la inestabilitat a iniciar un procés de diàleg per acordar una sortida democràtica al conflicte entre l’Estat i Catalunya. La inestabilitat política, juntament amb la manca d’acord entre les esquerres, dóna esperances a la triple aliança de les dretes i ultradreta del PP-C’s-Vox.

Per EUiA l’11 de setembre té una vessant internacionalista amb l’homenatge anual a Salvador Allende. El Xile popular, socialista i republicà enfront del feixista de Pinochet està gravat en el més profund de la nostra solidaritat i concepcions republicanes.

EUiA crida i anima a participar a totes les mobilitzacions de l’11 de setembre: Per les necessitats socials, Per la llibertat de les preses i presos i polítics, Per la República Catalana, Per la lliure decisió en referèndum, Per la fraternitat amb la resta de pobles de l’Estat, Per la solidaritat internacional.

VISCA L’11 DE SETEMBRE!!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!!

LLIBERTAT PRESES I PRESOS POLÍTICS, RETORN DE LES I ELS EXILIATS!!

LLIBERTAT, SOBIRANIA, AUTODETERMINACIÓ!!

dimarts, 10 setembre, 2019

Declaració d'EUiA Onze de setembre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario