12/5/18

Setze de maig feminista: Pacte d’Estat i Violència masclista

L’onada feminista crida a omplir els carrers de sana indignació; el motiu és per la sentència de La Manada junt a l’incompliment en els Pressupostos dels 200 M € del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.
El 16 de maig, arreu de les capitals de l’Estat, la força de les dones inundarà els carrers i omplirà els sentiments del clam de justícia igualitària i dialògica. El lema: ‘Compromís = Pressupost. Contra les violències masclistes’.

El Manifest pel 16 de maig de la Plataforma 7N urgeix a ‘corregir les dèficits existents detectats a l’àmbit laborar, educatiu y de la salut’, sense ser exhaustives, per reclamar els recursos públics necessaris per l’inici del Programa d’inserció soci-laboral de les dones víctimes de violència de gènere.

Novembre feminista i la Plataforma unitària contra les violències de Gènere de Catalunya, han concretat la convocatòria catalana fent-se ressò de la magnífica acció de magnitud estatal.

CCOO i UGT, com varen fer l’1 de maig, criden a participar a les mobilitzacions del 16 de maig, doncs consideren ‘inacceptable que el govern desatengui el clamor de les dones i la ciutadania’, sobre els recursos suficients per tallar les violències masclistes’.

La sentència sobre La Manada, que de fet victimista la germana violada, està essent analitzada i contextualitzada amb decisió, fermesa i lucidesa. 

I ha un mar de dones que, com gotes d’aigua sense fi, expliquen les seves experiències esfereïdores, a l’aixopluc del hastag #cuentalo iniciat per Cristina Fallaràs. Crític ha obert una secció específica. Advocades, com Marisa Fernández i Laia Serra i moltes altres, estan diseccionant la sentència, les causes i les mesures a prendre per erradicar i resoldre aquesta nafra universal que manté sotmesa a la mitat de la població mundial.

El Parlament de Catalunya s’ha incorporat al clam feminista amb una precisa declaració (4 de maig). Tracta d’ ‘ignominiosa’ la sentència del tribunal de Pamplona, explica que ‘reforça la creença que les dones són sempre còmplices i, en el fons, responsables de la violència que pateixen’, expressa ‘el seu profund malestar i rebutja el tracte donat a la víctima’, titllant-la d’ ‘absolutament vergonyosa’ i de contribuir a ‘ mantenir l'estigmatització de les dones i a legitimar la violència contra elles’. La declaració conclou en que ‘considera necessària i imprescindible la formació en perspectiva de gènere del cos judicial’. 

Tothom és interpel·lat a participar aquest 16 de maig. Les noves condicions de futur es generen amb les propostes de drets i serveis universals que el moviment feminista està posant-hi veu, raons, il·lusió i fermesa.

Del Butlletí electrònic d’EUiA.






No hay comentarios:

Publicar un comentario