19/1/18

La ma al foc es crema, Cas Palau



El Cas Palau ha fet forat en la impunitat que encobreix la corrupció, a l’Estat del Regne d’Espanya de 1978 així com a l’Autonomia de la Generalitat de Catalunya.

9 anys i 8 mesos de presó s’ha condemnat a Fèlix Millet, per un delicte continuat de malversació i apropiació indeguda i per tràfic d’influències i emblanquiment de capitals. 7 anys i 6 mesos a Jordi Montull. 4 anys i 6 mesos a Gemma Montull. 4 anys i 5 mesos a Daniel Osàcar, l’ex-tresorer de CDC. L’Audiència de Barcelona condemna Convergència a pagar 6,6 milions d’euros d’indemnització a les arques del Palau de la Música, i considera provat que es van pagar comissions il·legals per obra pública.

Es lliuren de la condemna l’ex-directora general Rosa Garicano i els dos dirigents de Ferrovial que eren acusats, Pedro Buenaventura i Juan Elizaga. La sentència conclou que Millet i els Montull van desviar 23 milions d’euros del Palau de la Música. 

Els responsables polítics de CDC i de la Generalitat, com el president Artur Mas, han aconseguit un tallafocs judicial, com també el president espanyol JM Aznar. 

Joan Llinares, responsable del Palau el 2009, va fer una auditoria decisiva, malgrat lamenta que es van apartar masses coses de la instrucció preliminar. Mas, Pujol i Ferrovial, han quedat impunes del finançament il·legal de CDC. La Generalitat va impedir el 2011 seguir aquesta via. 

La Generalitat amb Pujol i Mas no ha estat gens neta de corrupció. 

Quantes vegades Artur Mas ha assegurat ‘Poso la ma al foc’, per Daniel Osàcar, per Germà Gordó, pel finançament de CDC, abans per Jordi Pujol.

El cinisme és el tarannà d’uns dirigents amb esperit i pràctica caciquil, que han considerat a Catalunya com
el seu feu, al que trasquilar impunement amb el 3% o el 4% o el que es posi per davant. Mas comenta la sentència, posant-la en dubte, per concloure que CDC ja ha pagat prou en dissoldre’s. L’expresident de CDC, CiU, de la Generalitat i del PDECat, no gasta cap embut per dir que CDC no pagarà els 6,6 milions d’euros, malgrat haver-se transmutat en l’actual PDECat.

Vull retre homenatge a la mobilització veïnal, a les associacions de veïns i veïnes, a una amiga perseverant com Sol Ruiz de Vargas de Ciutat Vella, que no han fet cas de les pressions polítiques i han insistit en la lluita. Ni que sigui parcial, ha estat un èxit.

Entre els valors d’una república catalana resulta vital el de la transparència i la netedat en corrupció. Resulta adient un compromís actiu de les entitats, partís, parlament i govern, per denunciar i foragitar la pràctica de corruptes i corruptors.

Enllaços:





No hay comentarios:

Publicar un comentario