4/6/16

Moment constituent, República Catalana, Referèndum i Independència afloren en suport d’En Comú Podem i Xavi Domènech


El Manifest “Amb En Comú Podem guanyem la sobirania” és quelcom més que una flor primaveral. Una component molt important del suport social i electoral de la confluència i coalició EnComú, la formen persones i sentiments profunds convençudes que la sobirania, l’estat propi i la república catalana són cabdals per alliberar Catalunya del jou de l’Estat del Regne d’Espanya i la Constitució de1978.
La manera democràtica d’expressar-ho i legitimar el que les grandioses manifestacions amb l’ANC, i també Òmnium, han exigit, és una consulta o referèndum a Catalunya. Un referèndum vinculant, clar i precís, Sí o No, que no sigui ni supeditat ni subordinat a cap institució aliena al Parlament català. Cal fer aquest referèndum. Amb acord o pacte amb l’Estat, amb tolerància del govern de l’Estat, o el més probable amb l’oposició clara del govern de l’Estat i les suspensions del Tribunal Constitucional monàrquic.
Les proclames plurinacionals han de ser precedides per la igualtat fruit de cada decisió sobirana per part de cada poble. La independència és inevitable per poder establir aquestes relacions fraternes i de igualtat, en el sentit institucional federal o confederal.
És obvi que una evolució constituent de República Catalana no es concep en un context de relació amb un Estat de un Regne d’Espanya.
Com també és un absurd el miratge d’una Catalunya autàrquica sense relacions federals, confederals o d’altre tipus amb el  pobles i Estat d’Europa, inclòs Espanya.
La unitat ferma entre els pobles, junt amb la solidaritat indissoluble entre les classes populars treballadores, l’assegurarem sota les cendres d’un Estat monàrquic que garanteix uns privilegis ancestrals dels poders dels terratinents, financers, eclesiàstics, militaristes i institucionals.
Com estratega cívic i polític, activista compromès, des de BComú i L’Aurora, impulso aquest manifest i la candidatura d’EnComúPodem, encapçalada per Xavi Domènech.
El Manifest.
Amb En Comú Podem guanyem la sobirania
Les dones i homes sota-signants ens identifiquem amb els  valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat indestriables de la lluita per la justícia social, els drets de la ciutadania, el feminisme i l'ecologisme. Som persones que treballem a diari des de diversos àmbits per  un canvi real, plenament democràtic, transparent, participatiu i des de la base, que posi les institucions al servei de la gent i modifiqui la manera de fer política.
Alhora, considerem que per assolir aquests objectius en aquest moment constituent,  el millor escenari per Catalunya, és assolir un Estat propi, una República Catalana lliure, social, ecològica i independent, amb llaços d’agermanament, solidaritat i cooperació amb la resta de pobles que conformen els Països Catalans, l'Estat espanyol, el marc europeu i l'arc mediterrani.
En conseqüència amb tot això, volem manifestar que, com a sobiranistes i independentistes d'esquerres, ens identifiquem plenament i donem el nostre suport a les eleccions estatals del proper 26 de juny a la candidatura d'En Comú Podem i al seu cap de llista, en Xavier Domènech. Convençuts que aquesta opció és la que representa millor els valors de l’esquerra sobiranista, que millor defensa el dret a l’autodeterminació i la seva materialització a través d’un referèndum. Al mateix temps, fem palès que En Comú Podem manté un compromís i rigor amb el dret a decidir dels catalans i les catalanes, i ha assolit alhora fermes aliances amb partits de l’Estat espanyol, com Podemos, Izquierda Unida i d’altres formacions confluents, que també defensen el legítim dret a decidir, i llaços de germanor amb d’altres forces dels Països Catalans: Compromís i EUPV al País Valencià  i, EUIB i MES a les Illes
Veiem a En Comú Podem la garantia per derrotar les polítiques reaccionàries i centralistes de PP i C’S, acabar amb la corrupció generalitzada i assolir un canvi real en la política de l’Estat espanyol, trencant amb el bipartidisme, encapçalant un treball per una societat més justa i igualitària  i, al mateix temps, assolir el reconeixement de Catalunya com a subjecte polític sobirà i un pacte democràtic que  faciliti la celebració d’un referèndum d’autodeterminació a través del qual la ciutadania decideixi de forma clara, reflexiva i sense distorsions si vol o no la independència.
Per aquests motius, com a persones d’esquerres que defensem la independència el 26 de juny votarem En Comú Podem i fem una crida als catalans i les catalanes que comparteixin amb nosaltres l'anhel per un país lliure, just i sobirà que votin la candidatura liderada per en Xavier Domènech.

No hay comentarios:

Publicar un comentario