4/6/16

L’Esmena a la totalitat dels Pressupostos

L’esmena a la totalitat dels Pressupostos mostra una realitat política on l’autonomisme possibilista i un rupturisme constituent d’independència republicana s’entrellacen amb les necessitats de pla de xoc i d’emergència social.
La majoria del Parlament és d’esquerres, el govern és un mixt de dreta i esquerra, liderat per un president, Carles Puigdemont, de la dreta, de CDC; el co-lideratge d’ERC, amb Oriol Junqueras de vice president, resta subordinat al seu aliat majoritari que és CDC.
Els esforços notables de Junqueras per aconseguir “els pressupostos més socials” de la història de Catalunya, com els ha titllat, de moment s’han desgavellat davant l’esmena a la totalitat cupaire.
La majoria parlamentària fonamentada en la Declaració de sobirania i del procés constituent, entre JxSí (CDC i ERC) i la CUP, es va forjar amb el “pas al costat” del president Artur Mas.
El pacte JxSí i CUP resulta ara un nus corredís que si se l’estira vers una concepció social, d’esquerres, val a dir favorable a les necessitats de la gran majoria de la població, amenaça en bloquejar i ofegar el Parlament liderat per CDC.
La pressió mediàtica va destinada a que la CUP accepti els pressupostos autonòmics processistes de la dreta nacional catalana, amb unes quantes engrunes més amb la gestió de Junqueras, donada la situació excepcional pre-constituent. Ans la CUP vol, sinó el pa sencer al menys unes bones llesques que permetin sucar les butxaques de les grans fortunes catalanes, així com agafar forces per la desconnexió i la ruptura amb l’autonomisme, és a dir amb l’estat del Regne d’Espanya.
Ras i curt la direcció i les parlamentàries cupaires volen que es compleixin les intencionalitats i les promeses de les declaracions, comissions i pactes parlamentaris, sense dilacions continues.
La CUP planteja explícitament a l’esmena que es tracta de que el sentit de fons dels pressupostos esdevingui de caràcter més social i constituent. L’esmena proposa desbordar l’autonomisme existent amb la desconnexió i la ruptura de les imposicions, suspensions i lleis del Regne, cap a la independència i el procés constituent de República Catalana.
El pols és agosarat.  Reversió o moratòria de projectes privatitzadors com ATL, retirada de Consorci Sanitari de Lleida; Aprovació Renda Garantida de Ciutadania; Desplegar la Llei de Dependència; Foment de l’escola bressol pública; Anul·lació dels concerts educatius a les escoles que segreguen per sexe; Aturada definitiva de BCN World; a Sanitat, derogació Instrucció 5/2015 que permetrà l’activitat privada en els centres públics; Recuperar per mitjans imaginatius el que suspèn el Tribunal Constitucional; Referèndum sobre el deute; Incomplir el topall de sostre de dèficit marcat per l’Estat; Instituir l’Agencia tributària.
Joan Josep Nuet, coordinador d’EUiA i diputat de CSQEP, ha saludat aquesta esmena a la totalitat de la CUP.
Convé per part de tothom superar la picabaralla parlamentarista, fins i tot la lògica propaganda, per aconseguir uns pressupostos dignes de les necessitats socials més punyents, així com de compliment efectiu amb l’anhel popular constituent de república catalana. 
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario