6/5/16

La llibertat es practica exercint-la


El Manifest adjunt i una necessària mobilització necessiten tot el suport i participació ciutadana.
L’ANC des de la vessant ciutadana, la Generalitat i Ajuntament des de les institucions, han de superar el processisme que ajorna mes a mes l’exercici de sobirania catalana. Cal proposta compromesa clara, fets i mobilització ciutadana. Aplicar la Llei 24 és exercir sobirania, com ho és aplicar la Llei sobre la Igualtat, malgrat les impugnacions i suspensions del Tribunal Constitucional.
El que angoixa i frustra l’anhel popular és reduir la consecució de sobirania a les negociacions o l’estira i arronsa de les picabaralles amb l’Estat.
Que cap dogma ens aturi, defensà Andreu Nin.
Fets de sobirania, mobilització i obediència democràtica catalana.
Per les llibertats, avancem! Que cap tribunal ens faci callar.
Davant dels requeriments i citacions a càrrecs electes i institucions creiem que hi ha una clara voluntat de l’Estat d’atemorir el conjunt de la societat catalana començant pels seus representants democràtics. Aquest fet per si sol, pensem, és inacceptable en cap esquema de democràcia i llibertat i de plena garantia dels drets civils i polítics; per això cridem al conjunt de la societat i en especial a les forces democràtiques del país a plantar-se davant de la persecució de les idees.
El 9 de novembre de 2015 el Parlament de Catalunya votava una Declaració en la qual defensava el dret i la necessitat de l’obediència exclusiva a les institucions dipositàries de la sobirania catalana com a recurs per a impulsar el dret a decidir davant d’un Estat que no el permet i que, fins i tot, el persegueix.
D’ençà d’aquella aprovació, 291 ajuntaments fins avui han estat requerits per l’Audiència Nacional en el marc d’una campanya de persecució per haver aprovat mocions de suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre. També regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses estan sent investigades pels tribunals espanyols per expressar les seves idees, de la mateixa manera que resta perseguida i judicialitzada la consulta del 9N.
En cap estat ni societat democràtica no és concebible la persecució de càrrecs electes, d’ajuntaments ni ciutadania en general pel fet que expressin democràticament les idees que considerin, així com tampoc no ho és la persecució i processament de sindicalistes per exercir el dret a vaga en defensa de les llibertats sindicals. No podem permetre que l’Estat espanyol posi sota investigació i judici a regidors i regidores, ajuntaments —i potser diputats ben aviat— per promoure debats, opinions i posicionaments democràtics sobre com creuen que hauria de poder decidir-se el futur del nostre poble. Com tampoc no podem permetre que es judicialitzi la política catalana, suspenent lleis al Tribunal Constitucional que havien estat aprovades al Parlament de Catalunya.
Per això reclamem a les institucions catalanes, començant per la Generalitat i seguint pels ajuntaments, que assegurin la cobertura política, legal i econòmica de les persones encausades, de manera que aquestes tinguin garantit el suport a qualsevol decisió que puguin prendre en relació amb la seva situació, inclosa la desobediència a les lleis injustes.
Els i les sotasignats donem suport a la mobilització del proper 7 de maig que vol mostrar que la societat catalana no té por de cap amenaça judicial ni de cap tribunal d’excepció, i que estem decidits a avançar amb pas ferm i per vies democràtiques cap a la sobirania política com a país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario