18/3/16

Les Ciutats refugi s’ofereixen per acollir a les persones refugiades que l’Estat està evitant.


Dret d’asil.108.130 mil signatures entregades per Oxfam Intermón demanen que es bloquegi el preacord de la Unió Europea amb Turquia destinat a excloure les persones refugiades i impedir l’entrada a les que van arribant.
Stop Acord amb Turquia ha generat una magnífica marea solidaria europea. La ciutadania ha fet un clam de llibertat i solidaritat, de valors republicans, pels germans i germanes condemnats per les guerres. Militarisme del que els Estats de la UE en són ben co-responsables. El moviment desencadenant denuncia que l’Estat espanyol incompliria amb la Convenció de Ginebra si signa aquest acord amb Turquia. Som davant una clara violació dels Drets Humans.
S’ha estès l’alarma social i la consciència que el negar el Dret d’asil a les persones refugiades s’està posant a la picota un dels drets fonamentals de les llibertats polítiques.
La concepció de la unitat europea està en deconstrucció. La concepció republicana de la Llibertat, Igualtat i Fraternitat, del Pa, la Terra, Sostre, el Treball i la Pau, es substitueix per un militarisme contra pobles sencers i el terror per a la ciutadania civil. La força revolucionaria de les llibertats es pretén enterrar a favor dels interessos dels beneficis de les multinacionals i de l’especulació financera. Aquests no entenen en drets sinó només en domini i ingressos escandalosos enmig de la greu crisi econòmica. Els pobles, la ciutadania i les Ciutats del canvi, amb l’alcaldessa Ada Colau de BComú com a capdavantera, han ofert el concepte de Ciutat refugi per acollir a persones que fugen dels seus països a causa de la guerra. Aquests Estats i la UE neguen el pa i la sal d’una Europa democràtica i unida. Som una terra d’acollida que s’ha format amb successives onades d’immigrants i migrants/es. Encara és viu el dolor de cents de milers de refugiats i de l’exili de les persones excloses, castigades per la derrota republicana del segle passat. L’Asil, l’acollida, és sentit com un valor que ara ens toca practicar obrint totes les portes i oferint taules. Les Ciutat refugi són una baula solidària d’acollida que enforteix de valors republicans la sobirania municipalista.
Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario