28/2/14

Gerardo Pisarello


La proposta de Gerardo Pisarello com candidat a eurodiputat és una expressió profunda del nou camí que està obrint i fent EUiA d'ençà fa dos anys.
Els criteris, perfil de candidatura i la concreció segueix fil per randa una orientació política innovadora ben combinada amb les necessitats polítiques d'uns segments de població d'esquerres en general, sindicalistes, jovent post quinzemaigistes, marees (PAH!) i procés català per decidir (Consulta). EUiA es nodreix del corrent de fons social i català per trepitjar ferm en l'escenari polític.
On rau la base política per fer un pas agosarat com el de demanar i presentar a Gerardo Pisarello com candidat?
En lo substancial en les diferents mobilitzacions socials parcials, sindicals i marees, i la potent per massiva demanda popular catalana.
El fil conductor què ens porta fins a aquest perfil de candidatura va des de la 6a Assemblea nacional d'EUiA (1 de juny de 2012) amb l'orientació de Nou espai català d'esquerres, aliança entre federalistes, sobiranistes i independentistes, així com la interrelació entre el factor social, democràtic i el fet nacional català. El concepte d'una Syriza catalana va concentrar la necessitat d'obertura, progrés i canvi de bona part de l'esquerra i alhora de la pròpia EUiA, amb un avenç que ampliés la coalició electoral entre ICV i EUiA. Tot amb un camí sobirà i conjunt amb IU, des de l'experiència de la Izquierda Plural i després el significatiu naixement d'AGE (Alternativa Galega de Esquerda).
La troca esdevé teixit amb la Conferència política d'EUiA (27 d'octubre de 2013) on s'adopta Un projecte constituent per a Catalunya, amb els aspectes socials, democràtics i nacionals de la Consulta "Si o Si" i la República Catalana. El Consell Nacional d'EUiA ratifica la pregunta concreta per la consulta (25 de gener de 2014); també el procés de petició al Congrés espanyol per fer la consulta segons l'article 150.2 de la Constitució de 1978.
L'1 de febrer esdevé l'Assemblea Oberta "Ara és demà". L'Assemblea aplega activistes, col·lectius, dirigents, entitats cíviques i organitzacions sindicals i polítiques. Aquesta Assemblea Oberta es presenta com un espai de confluències unitàries ha desenvolupar segons qui s'hi comprometi, amb l'ànim de contribuir a superar una disgregació de les esquerres que resulta endèmica.
Aquests trets polítics esmentats són els que estableixin un perfil de candidatura de confluències unitàries i de pont entre espais socials, sindicals i polítics diversos i diferenciats. Es tracta de optar entre un desenvolupament unilateral del que tenim amb límits prou clars o de fomentar un paradigma diferent com correspon a un nou espai. És hora de transcréixer el nostre espai amb visió de futur.
Les tendències federalistes de l'esquerra catalana i de l'esquerra espanyola tenim molt a aportar des de cada concepció sobirana, per tant en aliança amb les tendències independentistes, per batre el predomini i l'hegemonia de l'estat i la burgesia espanyola i la catalana.
El perfil de Gerardo Pisarello és adient i correspon a la transformació en curs. L'estratègia de confluències unitàries és una mirada vers un horitzó en que els comtesses electorals europees, estatals i municipals es treballen amb els peus ben posats en el sòl social.
L'esquerra hem de cercar espais de complicitat i entesa que inverteixin la disgregació i feblesa, de manera que motivin per enfrontar-se i guanyar a la dreta espanyola i catalana.
Els propers dies 7 i 8 de març l'afiliació d'EUiA es pronunciarà i decidirà en referèndum sobre la candidatura de Gerardo Pisarello.
Relacionats:
http://davidcompanyon.blogspot.com.es/2014/02/les-eleccions-europees-una-oportunitat.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario