27/1/10

Diàleg entre tendències revolucionàries

Intervenció en el XII Congrés del PCC.

Bona tarda, companys i companyes.

Bona tarda delegats i delegades al Congrés del Partit dels i les comunistes de Catalunya.

És clar pel meu partit, el POR, el Partit Obrer Revolucionari, i és palès per mi, que som comunistes que ens trobem entre comunistes.

Som gent activa, combativa i preocupada per la nostra classe, la classe treballadora. Som gent conscient que lluitem per l'ideari comunista d'una societat sense classes. Som gent compromesa fins al moll de l'os en fer camí vers una societat socialista.

Des d'aquí us agraeixo la invitació a participar com invitats, i en especial a que ens escolteu al vostre Congrés. El company Marià i en Joan Josep, m'han proposat que preferien unes paraules sinceres, és a dir quelcom més que una freda salutació diplomàtica.

Aprofito doncs l'ocasió. L'enceto amb una salutació fraterna i revolucionària del Comitè Central del POR al vostre Congrés. Vos desitgem un bon resultat que permeti una ferma orientació política, reforçar el PCC i a la classe obrera a Catalunya.

Companys i companyes,

Nosaltres hem considerat important el vostre Congrés. Hem estudiat els documents que heu treballat i les tesis establertes. Més enllà del debat i les millores que introduíeu, més enllà de les nostres apreciacions, les vostres tesis i orientació són importants per a la classe obrera catalana, per la gent comunista com avantguarda. I per tant, per a nosaltres, comunistes..

Companys i companyes,

Compartim les mateixes preocupacions, objectiu i reptes.

Compartim la necessitat objectiva i subjectiva de forjar un partit comunista, fort, ferm i ben arrelat a la classe. I compartim que de partit comunista de veritat, n'hi ha d'haver-hi un que aplegui a tots i totes les comunistes.

Al procés de la lluita de classes hi veiem tres elements decisius que ens obliguen a reflexionar, a elaborar conclusions.

Un. El Mur de Berlín va ser enderrocat ja fa vint anys, i el que representava no podrà tornar a reviure. El camí al socialisme, a un estat de classe treballadora, haurà de ser de la majoria treballadora i amb els seus plens drets democràtics, sense la destrucció termidoriana fratricida.

Dos. La crisis econòmica dins la globalització és talment profunda, que exigeix un nou moviment i partits obrers, a l'alçada de mobilitzar per unes respostes i unes mesures favorables a la gent treballadora, d'esquerres, i arrabassar la iniciativa política a les classes dominants, a la dreta.

Tres. Estem immersos en una extrema divisió, dispersió i feblesa de l'esquerra treballadora, la revolucionària i la transformadora; el reformisme hegemonitza el regne del possible, la socialdemocràcia -el que coneixem avui en dia- son gestors de les institucions i de les polítiques econòmiques de la burgesia, amb algunes engrunes socials i a vegades intencions celestials sense repercussions terrenals.

Compartim amb vosaltres, ens interessa i hi som ben implicats, en el projecte conjunt de recomposició de l'esquerra amb el moviment unitari, polític i social, que construïm amb EUiA, IU i EBB.

És bo dir-vos, companys i companyes, que encara ens interessa per sobre tot la component classista, ideològica socialista i revolucionària, que pot anar ixen i prenent volada al calor del moviment unitari.

Quan ens hem posar a estudiar les vostres tesis hem observat que emprem diferents paraules per anomenar conceptes similars, o que donem continguts molt distints a determinades idees. Com passa quan vosaltres parleu i feu èmfasi en el Front d'esquerres, o nosaltres fem ús del concepte clàssic de la III Internacional de Front Únic.

Companys i companyes, Volem estudiar aquestes coses junt amb vosaltres. Entre comunistes.

Volem avançar amb el concepte i la praxis de la important aliança aconseguida amb la Coalició ICV i EUiA, a la que varem contribuir de manera qualitativa. Volem enfortir-la i millorar-la, perquè evolucioni com una nítida unitat d'esquerres per aconseguir polítiques treballadores. Hauria fins i tot d'albirar a ser el ferment de la regeneració, de la refundació de l'esquerra catalana.

Permeteu-me que us proposi que volem dialogar com a comunistes amb vosaltres, per aprofundir en la qüestió d'aconseguir fer polítiques d'esquerres enguany, per tractar sobre la gestió de polítiques per part de l'esquerra comunista. Volem estudiar les experiències entre comunistes del què es vol dir quan uns afirmen que l'actual govern de la Generalitat és d'esquerres i és nostre, i quan uns altres plantegem que, per l'estat en que conviu, per la gran propietat que tolera, per les polítiques troncals que aplica, no és un govern d'esquerres encara que sigui format per partits de les esquerres. I no hi hagi cap dubte que defensem aquests governs enfront del PP, de CiU, de la socialvergència, i de tota dreta.

Som rigorosos en defensar l'orientació establerta per la Internacional Comunista als seus tercer i quart congressos, sobre la participació o no, sobre el suport o no, als governs burgesos, i als governs amb composició treballadora i socialdemòcrata. Molt ha plogut d'ençà aquests congressos, però per a nosaltres son la doctrina en que ens basem pels nostres principis comunistes.

A tall de conclusió és la concepció que ens cal un partit comunista ben adaptat al nostre Segle, combatiu i atractiu al jovent treballador i lluitador, on hauríem de combatre juntes totes les tendències ideològiques socialistes, marxistes, obreres i revolucionàries.

Com a cloenda de la intervenció us trameto una proposta. De fet és una resposta a plantejaments que ens heu posat sobre la taula.

Estem disposats i ens comprometem a treballar des de les Fundacions respectives, la nostra la Fundació Socialisme sense fronteres, i de forma oberta a d'altres. Podem constituir una Comissió mixta d'estudi, elaboració i innovació política i teòrica del socialisme i el marxisme. Podem organitzar un espai de Fòrum de debat i diàleg sobre les estratègies polítiques pel canvi social i polític amb la construcció del socialisme.

Mercès a tots i totes vosaltres per dedicar un temps del vostre Congrés a escoltar-me.

Bon Congrés!


Fotos d'Òscar Martínez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario