26/1/22

Esquirolatge

Un gruix considerable de la ciutadania treballadora, així com del petit i mitjà estalvi, resultarà colpit i drenat per la pèrdua en general d’un 5% del poder adquisitiu, degut a la inflació del 6,7% i a uns convenis que han perdut l’actualització suficient. En aquest context l’esquirolatge per trencar les vagues treballadores és un recurs traïdor, envoltat d’il·legalitat i violència patronal, emprat a la vaga del metall de Cadis i, aquests dies, a la vaga de la neteja de Salt. La patronal, i l’Estat d’essències ultradretanes, no dubten en l’agressió dels drets fonamentals i l’ús de la violència per sotmetre a la classe treballadora, als pobles i a les dones.

“... tant l’empresa com l’ajuntament hi han comes un delicte greu de vulneració de drets fonamentals”... “volem negociar tantes hores com facin falta per resoldre el conflicte“, declara el comitè de vaga de la neteja de Salt, en relació a la introducció, per part de FCC, de treballadors i màquines alienes a la plantilla de Salt per derrotar la vaga, just després d’amenaces des de l’Ajuntament. L’empresa pretén desanimar, erosionar i dessagnar la moral i la força treballadora, en comptes de negociar i respectar la mediació per aconseguir sous, condicions i eficiència en la neteja del municipi.

Tot el suport a la plantilla de FCC de Salt. Animem a emmirallar-se amb el metall de Cadis. Convé el suport pràctic a la caixa de resistència (ES1401822771380201618452). Ajudaria que CCOO posés com objectius, i motiu de negociació pels Convenis, la recuperació dels índex que evitin que la inflació manllevi el poder adquisitiu i condicions de vida de la població més modesta.

Boira i tempestes a l’horitzó quan la pandèmia encara no ha amainat. Incertesa, riscos elevats i desequilibris creixents, desacceleració i amenaça de la incipient recuperació, fracàs de la vacunació a tots els països, la inflació alta en el 2022, millorar els sistemes sanitaris, apuntalar financerament el capital privat; Són conclusions lapidàries de l’Informe de l’OCDE a 1 de desembre. La Covid-Òmicron desconcentra i confon els grans centres d’anàlisi i planificació capitalista. Les receptes de l’economia privada i dels Estats fan menys lliure la producció, el comerç i els drets. El sistema econòmic te una incapacitat congènita que impedeix evitar les crisis i resoldre els seus perniciosos efectes en el conjunt de la població.

A l’estat espanyol ho agreugen la desindustrialització continuada, la taxa de natalitat negativa i la immigració, el desencaix entre l’Estat i Catalunya, però també amb les regions i els municipis, afegint-s’hi el caciquisme, la prepotència estatal, el frau i la corrupció.

Tot i així es rebutgen com a tabú les mesures polítiques per drets i serveix universals (renda bàsica, sol i lloguers i salut pública, llibertats bàsiques), es bloquegen polítiques estructurals comunals (autonomia municipal i hisenda autosuficient); la concepció de cures, igualtat i respecte, que aporta el moviment feminista, queden en els papers, programes i discursos.

Com a cruel gota malaia Villarejo ha declarat que fou un error del CNI/Estat deixar fer a l’Iman de Ripoll per donar un petit ensurt a Catalunya: 16 persones mortes i 152 ferides (17-A 2017). Glaça la sang la impunitat i la tranquil·litat del cinisme dels qui trafiquen amb la seguretat ciutadana. Tot si val per sostenir els senyors de l’economia i la monarquia opressora de la ciutadania i els pobles.

Cal fer net per arreu.  13 de gener de 2022

De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario