10/9/18

11-S: futur republicà, social i feminista

L’Onze de setembre ve marcat per l’imponent anhel de llibertat, sobirania i república, junt el clam pels drets i serveis socials, així com de la lluita feminista. Un 11-S per la llibertat dels presos i preses polítiques, retorn de les persones exiliades. Una Diada Nacional que enceta un any d’aniversaris i reflexió per madurar la força popular i decisió clara de l’1 d’octubre.
Una Diada Nacional immersa en la valoració crítica de les fortaleses populars, les febleses de les direccions civils, polítiques i institucionals, les anàlisis esbiaixats i la necessitat d’una estratègia realista i un estat major unitari entre sobiranistes independentistes, confederalistes i federalistes.
La votació i decisió de l’1 d’octubre va ser necessària però no suficient. L’Estat no va poder impedir el vot, ni el sí a “un estat independent en forma de república”, però va poder bloquejar i reprimir la seva execució. Un any després ens trobem sense república catalana, amb una Generalitat emmordassada política i econòmicament, presos, preses i exiliades, un judici polític infecte i parcial en tots els sentits, centenars de persones imputades.
Tanmateix el fet català ha situat l’opció republicana com una alternativa al règim i Constitució de la monarquia de 1978.
Una primera conclusió és la necessitat d’aliances unitàries del conjunt del sobiranisme des de posicions democràtiques i republicanes incloents. Una segona que el lideratge del moviment republicà ha d’incorporar els elements socials, sindicals, municipalistes i feministes imprescindibles per representar una majoria social amplia i real, per tant ha de correspondre a la majoria d’esquerres. Una tercera, ben vital, és assumir com una potencialitat creativa la diversitat de la població, per aprofitar-la per teixir llaços fraterns i solidaris amb tots els pobles i segments socials democràtics de l’estat.
La mobilització republicana catalana cal associar-la i fusionar-la amb els processos democràtics i republicans que cerquin alternatives constituents de l’actual estat espanyol, a la corrupció que gangrena les institucions i a les retallades que imposen la misèria a les classes treballadores.
El govern del PSOE de Sánchez Castejón és minoritari, depèn del suport parlamentari d’Unidos Podemos i les confluències com ECP, dels partits nacionalistes i, també, dels independentistes com ERC i PDECat. Cal aprofitar aquesta gran feblesa estatal per evitar el retorn del PP o del recanvi dretà amb Ciutadans, mentre s’aconsegueixen mesures socials, sindicals, econòmiques, fiscals, democràtiques i posar fi a la repressió política, tant de la llei mordassa en general, com la dels judicis, imputacions i empresonaments a Catalunya.
Els Pressupostos Generals de l’Estat ESP i els de Catalunya són un bon moment per executar aquest canvi necessari de polítiques.  Un Pla d’urgència social generalitzat que superi les imposicions d’austeritat, veritable font de la negació de sobirania treballadora i municipalista.

El front comú fiscal de les dretes espanyoles i catalana per frenar un augment del IRPF als segments de rendes més riques, es tot un programa. El PDECat ha ajuntat el seu vot al del PP i Ciutadans per defensar a ultrança les butxaques d’un petit segment de ciutadania ultra poderosa. JxCat i la Crida per la República de Puigdemont i Torra han quedat nus; accepten una aliança conservadora amb unes forces que contemporitzen amb la corrupció i neguen les possibilitats republicanes.

L’hegemonia política ha de comportar un lideratge i unes aliances unitàries que defensin la majoria social catalana. L’avenç a les mitjanes socials, laborals i fiscals europees és un primer pas necessari en tot pressupost, en la direcció contrària.

Per constituir república ens cal aliances sobiranistes a Catalunya i a l’Estat espanyol, basades en un pacte social i sindical, municipalista i republicà.

Tothom als actes reivindicatius de la Diada. Anem a la manifestació per la República Catalana. Per les sobiranies i llibertats de decisió social, civil i republicana. 6 de setembre de 2018
De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario