25/4/14

Reptes del 1r de maig


Tres reptes planegen en aquesta diada de Primer de Maig. L'estructuració econòmica, social i política europea, amb unes eleccions al proper 25 de maig, enmig d'una deflació que colpeix el treball. Mentre, es donen morterades d'euro pels Bancs i es cancel·len les inversions que generen treball i les despeses en serveis socials. Toxo, president de la CES, tramet que "Europa es troba en una cruïlla de camins", però que "l'esquerra, inclosos els sindicats, no ha estat capaç de donar una resposta adient al nou escenari que s'ha produït a Europa", doncs "no hi ha un projecte de societat" pel continent.
La degradació laboral i l'atur a l'estat del Regne d'Espanya, és un atac en tota regla als drets i al sindicalisme per afeblir la força mobilitzadora i la capacitat reivindicativa. La pobresa ja no és una cosa de pocs, envolta, terroritza i també paralitza a les famílies treballadores. Les lluites s'endureixen i multipliquen com guspires i raigs de llum en un cel gris i turmentós.
La consulta per exercir el dret a decidir el 9 de novembre. Val a dir que es tracta de la relació indestriable entre els drets socials i democràtics nacionals. La gent treballadora, com a component majoritària i més colpida de la població, és de forma natural la més interessada i compromesa en la llibertat de Catalunya. Un procés constituent democràtic per Catalunya és el que pot permetre una lluita que marqui a foc la petja social, amb una ruptura democràtica amb l'estat i la constitució espanyola monàrquica.
L'acte de la Fundació Nous Horitzons, "Dret a Decidir, Consulta SioSi", va escenificar un compromís explícit per la consulta per part de CCOO, UGT, Taula 3r Sector, FAVB i DESC. L'esquerra política és la que te més dificultat de superar la inèrcia i els raonaments defensius alhora de posar-se a fons, sense condicions, en el procés de mobilització popular existent. La consulta és cabdal perquè sigui la ciutadania qui estableixi la pròpia legitimitat al decidir la legalitat, l'estat i la independència o el contrari.
L'ANC per l'1 de maig titlla d' "institucions poc compromeses amb els valors socials" al BCE, FMI i CE, crida a "la implicació de la ciutadania per construir un nou paradigma social i nacional". Estableix "La Via Catalana cap a la Independència i la millora de les condicions socials dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya són processos que estan estretament vinculats. Una Catalunya socialment més justa, més pròspera i més solidaria és més possible des de l'exercici de la plena llibertat com a poble amb un Estat independent". L’ANC promou "participar de les manifestacions convocades pels sindicats aquest 1r. de maig".

No hay comentarios:

Publicar un comentario