25/4/14

Societat Civil Catalana contra la Consulta


La bandera contraria al sobiranisme, la consulta i el procés nacional des de Catalunya, enlairada pels sentiments identitaris de "qui se senti tant espanyol com català", disposa d'una nova Entitat que pretén ampliar el ventall que podien oferir per separat els "Federalistes d'esquerres" (Esquerra Federal), el PSC, o el PP i C's. No hi fa res que aquesta ciutadania "tant espanyola com catalana" hagi estat bandera del PP i C's. Ni sobretot que es pugi també ser "tant espanyola com catalana" i voler una Catalunya social i lliure on decidir democràtica i en consulta el què s'és.
Societat Civil Catalana (SCC) neix en l'estela del que fora la Torre de Babel. Per ampliar-se respecte a altres entitats  han retallat tot esment sobre esquerres i, ja posats, a federalisme o a defensa de les necessitats socials.
Els amics i interessats en aquest projecte identitari espanyol-català ens els ofereix tant els promotors com els participants a la presentació de SCC a la Diada de Sant Jordi. L'esquerra amb el socialisme es dóna la ma amb la dreta i l'extrema dreta, dirigents del PSC, PP, C's, Vox i UPyD. Un estol prou clarificador.    
El manifest fundacional de SCC no hi ha ni una paraula ni concepte de caire social.
A la presentació al teatre Victòria la "Catalunya oberta en una Espanya de tots" crida a sortir al carrer contra la independència "orgullosos de sentir-se catalans i espanyols". La SCC s'atorga i dóna per fet que la majoria de catalans no van a favor del procés de ruptura d'Espanya ni de Catalunya, i que volen evitar-lo. Aquesta Entitat obvia les negatives governamentals i del Tribunal Constitucional a les decisions i peticions catalanes. La no conveniència de la independència la relacionen en que la llengua i cultura catalana és "dins una nació que és Espanya". Les grans mobilitzacions ciutadanes demanant i exigint "Som una Nació" no representen cap realitat per SCC que es dedica a posar veu al sentir de la majoria silenciosa. El manifest es va acompanyar de crits "No nos engañan, Cataluña es España".
Com a corol·lari esmentar que SCC no vol la consulta per innecessària. És eloqüent que es negui el recurs democràtic a les urnes i al vot com a forma d'expressió i decisió de la ciutadania a Catalunya. De República ni parlar-ne, ni espanyola ni catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario