15/10/10

Respecte a Catalunya

La mobilització electoral demana una crítica afinada a la política que ha hegemonitzat els set anys de les esquerres, i foragitar la possibilitat del retorn governamental de la dreta, de CiU. Hem de mostrar les contradiccions de compartir gestió governamental, per donar convicció i credibilitat a que l'esquerra transformadora és qui està en bones condicions de convertir l'experiència realitzada en les polítiques i en l'alternativa política.

De moment l'impacta polític de la immensa manifestació del "som una nació, nosaltres decidim" del juliol, i de la mobilització de la vaga general del 29 S, s'expressa en dispersió de les opcions independentistes, en una consciència creixent vers l'abstenció electoral i a la deserció del vot als partits del govern.

En ambdues fites cabdals de la mobilització i d'expressió ciutadana el govern s'ha dividit i confrontat en les posicions polítiques.

Autonomia, Independència, Federalisme amb dret de decidir, en el cas de la crisis estatal autonomista amb el rebuig de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional.

Aplicar la Reforma laboral o rectificar retirant-la, en la vaga general.

És palès què impulsar una nova majoria d'esquerres, i un nou pacte de govern, necessita basar-se i condicionar amb les dues propostes senyeres. I amb les propostes democràtiques pot haver-hi la possibilitat d'aliança entre les opcions federalistes i independentistes en l'aspecte de convocar un referèndum.

L'esquerra transformadora, la coalició ICV-EUiA, pot marcar posició amb propostes i en el balanç crític governamental. La defensa lineal del govern ens condemnaria a justificar la política hegemònica del president de la Generalitat (PSC), i això ofega la construcció d'una alternativa. Fer gaire visible al conseller d'Interior, i a qui tingui relació amb la repressió dels Mossos d'Esquadra, és una font segura de generar el rebuig del jovent, i de la part treballadora agreujada.

Montilla demana respecte i diàleg entre Espanya i Catalunya, defensant-se de CiU i de la burgesia catalana, mentre pidola indulgència al govern espanyol des seus correligionaris del PSOE de Zapatero. Tanmateix Montilla no pot obviar que ha decidir acatar la rebolcada de l'Estatut, i aplicar la Reforma laboral. En el cas de la Reforma ben d'acord amb CiU i el Cercle d'Economia de Catalunya. Sobre el Referèndum per decidir, ni Montilla ni Mas, en volen sentir parlar. El president Montilla planteja que una majoria de Catalunya veu compatible l'autogovern i la participació al projecte comú espanyol, ans oblida que és el Tribunal Constitucional qui amb la Constitució espanyola no accepta per incompatible un autogovern de nació, per tant Catalunya no es respecte ni s'accepta tal com és, si més no com ho vol la majoria representada per la manifestació del 10 de juliol.

Del Butlletí d'EUiA.

5 comentarios:

  1. qué manera de no decir nada... o más bien de indicarlo todo: que llevais muchos años de deriva hacia ICV y el PSOE
    ZP no nos falles!! y votamos contigo los recortes sociales en el Parlament.
    Que cara!

    ResponderEliminar
  2. Po zi

    Yo no se como no se fusionan de una p...vez con ERC como deberia hacer EEB con Aralar y se quitan la careta de una vez

    luego que vayan a por el premio gordo, la independencia y se dejen de mariconadas de estatuts, soberanismos, catalanadas y gilipolladas varias

    que manera de traicionar y arrastrar la memoria histórica del PSUC

    amebas politicas que viven de la podredumbre absoluta del sistema
    si garcia oliver o montseny los vieran los reeducaban a marchamartillo

    ResponderEliminar
  3. Tota la deriva treballadora que convingui per aoonseguir una mobilització potent i massiva, fins aconseguir la rectificació de la reforma laboral i el què seguirà, i per establir l'aliança social i democràtica per la llibertat de Catalunya, amb el vincle federal amb els altres pobles i nacions.

    ResponderEliminar
  4. Que no engañas a nadie, que habis votado los recortes en el parlament y llevais años apoyando los Presupuestos Generales con Llamazares. Engañad a otros, sois de ICV.

    ResponderEliminar
  5. Sí. Somos de la coalición ICV-EUiA, en concreto de EUiA, y de IU-ICV-EUiA. Claro como el agua. Estoy en contra de los recortes, y así lo votaron en las Cortes IU e ICV. Como se votó en contra de la Reforma Laboral. En cambio ICV-EUiA votaron a favor de su homologación en Cataluña, puedes ver en el bloc la denúncia correspondiente. Movilizamos en la manifestación por el derecho a decidir (10 julio 2010) y por la Huelga general (29 S 2010). Hemos votado muchos años contra los Presupuestos, se ha votado a favor algún año para favorecer las partidas sociales e industriales, se votó contra tb el año pasado y se votará contra este año.

    ResponderEliminar