27/10/10

La Barcelona del Papa

A la Sagrada Família li compto a cop d'ull sis grues esveltes i enfeinades. Una al·legoria de la laïcitat al servei d'una icona religiosa?

Aquest paisatge tant proper del barri on visc serà motiu de l'esdeveniment mundial que es genera als volts de les visites papals.

Hi ha quatres sectors socials que es beneficiaran d'aquest fat i altres clarament perjudicats.

La Barcelona turística, amb els segments comercials i de serveis relacionats. Barcelona tornarà a ser assenyalada en el mapa de totes les emissions de notícies arreu del món cristià i part de l'altra.

La Barcelona creient catòlica i la jerarquia eclesiàstica que disposaran a prop del seu cap religiós. També el mateix Temple expiatori que s'expandeix d'esquena i a costa de les necessitats del barri on rau.

La Barcelona reaccionària disposada a promoure una religió que correspon a l'àmbit de lo personal i privat per imposar-la com a símbol cristià-catòlic públic col·lectiu.

La Barcelona institucional i política, sobretot per part de l'Ajuntament i la Generalitat i de CiU, què es situen a l'estela papal disposades a portar-li el Pal·lio.

Qui en surt perjudicat, són els veïns i veïnes del barri, pels greuges i onerosos inconvenients que en uns quants dies patirem sense cap compensació social, ni espiritual qui no sigui catòlic fervent. L'Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família ho ha expressat i denunciat en un Manifest. Per ser respectuós amb les conviccions i creences privades ens cal defensar la convivència ciutadana i el tarannà d'allà on es viu.

Tota la població està implicada vulgui o no vulgui, sigui ciutadania legal o nous vinguts, tota haurà d'assumir amb la seva part d'impostos a finançar l'ostentació religiosa catòlica.

La Barcelona laica i il·lustrada que resta sotmesa com si de un vassallatge feudal es tractés. La separació de poders entre l'estat i l'església en surt malmès. S'ha de dir que en el tripartit de la Generalitat i el bipartit municipal, els grups de la coalició ICV-EUiA faran bandera del seu respecte a la sobirania laica amb coherència i no participaran als actes religiosos ni de recepció oficial.

La Barcelona de les demés religions, apartades i mal reconegudes, que no disposen ni del permís municipal per disposar de Temples centrals i per atendre a les seves feligresies. Repressió ideològica i religiosa que fomenta conflictes i desarrelament, impulsa la xenofòbia i destrueix les polítiques de multiculturalitat en nom de la integració a una cultura catalana reaccionària i falsa.

Una llambregada dóna una idea de com ha estat possible invertir les escandaloses xifres de diners del que representa. La visita del Papa és un negoci per a la burgesia barcelonina i un trampolí per una jerarquia religiosa en fase aguda de retrocés.

La visita papal coincideix en el temps amb la ignomínia del relat pederasta i masclista de Sánchez Dragó (aquest senyor de moral pedòfila guanya els seus bons euros de la TVM de la presidenta Esperanza del PP). Enguany l'església del Papa de Roma està envoltada de causes pedòfiles que pretenen tapar amb la concepció de doble moral. L'alcalde Hereu i el president Montilla trepitjaran sense airejar-la aquesta catifa embrutida farcida de demagògia, sotmetiment i desigualtat.

...

JO NO T'ESPERO. Concentració dijous 4 de novembre, a les 19 h, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

2 comentarios:

  1. No simplifiquem massa.
    Dins la "Barcelona creient catòlica" també hi ha un sector que no "espera" el papa, almenys de la manera com es presentarà. Sempre s'oblida que no tots els creients catòlics són iguals.

    ResponderEliminar
  2. Cert en el "no esperar". La referència és al conjunt, en aquest cas llevat del sector què expliques.

    ResponderEliminar