23/9/10

La electricidad sí puede subir un 4,8 %

Bajan los sueldos (5 % al funcionariado y afines -FGC, TV3, Hospitales, otros-). Congelan las pensiones. Suben un 4,8 % la electricidad. Botín (Santander) y Brufau (Repsol, La Caixa) están contra el incremento de impuestos a sus grandes empresas y bancos multinacionales. Los sindicatos, la clase trabajadora, la izquierda social y política, presentan sus alternativas con la Huelga general del 29 S. La responsabilidad de la izquierda está en incorporarse a fondo en la movilización sindicalista, en evitar connivencias y concesiones con el poder (en Cataluña se votó con el presidente Montilla del PSC por los recortes), para ser coherente en sus propuestas y creíble en su forja de alternativa política, como ahora en la movilización por la huelga general. La refundación de la izquierda promovida por IU puede ser una vía de luz política si incide en el malestar y división de la mayoría votante socialista y entre la militancia, y consigue basarse en la columna vertebral organiadora trabajadora que es el sindicalismo.

Adjunto una nota de archivo de junio del comité de empresa de TV3 y la CCMA.

Treballadors/es de tv3 i de la CCMA van fer un esmorzar de protesta contra les retallades salarials i socials.

Uns 200 treballadors de TV3 i la CCMA s’han concentrat (va ser al juny) a les instal·lacions de Sant Joan Despí i d’Imagina a Esplugues per protestar contra l’aplicació del decret llei de retallades salarials i socials. Aquest 30 de juny s’ha executat a les nòmines dels 250 treballadors de l’ens CCMA l’aplicació d’un “plus negatiu” que suposa una reducció del 5% del sou. Amb aquesta mesura, es consuma l’incompliment del Conveni Col·lectiu que aplega en el seu àmbit a TV3 i la CCMA.

El Comitè d’Empresa de TV3 i la CCMA ha anunciat la interposició d’un conflicte col·lectiu per incompliment del conveni. S’han recollit signatures per a un manifest de protesta que es lliurarà al Consell de Govern i a la drecció General de la CCMA. En el mateix acte, s’ha convocat també a la manifestació d’aquesta tarda a les 18.30 hores a la Plaça Urquinaona de Barcelona en el marc del procés de mobilització previ a la vaga general del 29 de setembre. 30 de juny de 2010. Comitè d’Empresa de TV3-CCMA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario