10/7/10

Preparar les condicions per fer la revolució


Unes paraules al Sopar POR 2010.

Bona nit! Bon sopar! Us saludo en nom del Partit Obrer Revolucionari, el POR. Farem uns minuts d'aperitiu... un aperitiu polític... en aquest cas.

Tenim un any de canvis importants. La crisis que destrueix tantes coses és alhora un oportunitat per lluitar i per guanyar. Si lluitem optem a guanyar, però podem perdre. Si no lluitéssim, si ho donem per perdut d'antuvi, els poderosos imposaran les seves condicions destructives.

La mobilització d'unitat sindical per la Vaga General del 29 de setembre ho canvia tot.

Preparem-la bé des de les empreses, també des del territori, impulsem el suport d'organismes plurals i unitaris.

Jesús Uzkudun, de les CCOO d'Euskadi, ens en parlarà quan arribi pels postres.

Companys, companyes,

El govern de Zapatero s'ha posat en mans de la dreta, a les mans del PP i de CiU. Amb les mesures de retall d'austeritat i de reforma laboral aquest govern no pot ser el govern d'esquerres. Ens cal una alternativa política. Una alternativa que l 'haurem de construir des de la mobilització sindical.

Hem donat suport al vot d'IU i ICV contrari al Decret a les Corts espanyoles. Hem plantejat que el vot a favor de les retallades al Parlament de Catalunya per part d'ICV i EUiA no era el nostre, i no ens representava. Els nostres diputats i diputades no han estat a l'alçada de la mobilització sindical. Davant d'això nosaltres no trencarem res. Cadascú haurà d'assumir les responsabilitats de les seves incoherències. Nosaltres ho posem tot en funció de la mobilització per la Vaga general, això és el més important.

***

L'atac a les condicions laborals i socials no ve tot sol. Ve acompanyat d'un cop legal al Poble de Catalunya.

El PP ha trobat la manera de corrompre la voluntat parlamentària. El Tribunal Constitucional ha sentenciat com inconstitucional una part de l'Estatut de Catalunya. Un Estatut votat pel Parlament català, votat a les Corts espanyoles, referendat per la ciutadania; sense entrar en el contingut de l'Estatut, amb el que varem estar en desacord.

La sentència és un atemptat, un cop a la llibertat democràtica per part d'un Tribunal no escollit per la ciutadania.

Aquesta sentència no s'ha d'acatar. S'ha de rebutjar i no acatar.

El president Montilla, cap del tripartit, ha convocat a una manifestació massiva pel dissabte 10 de juliol. Sí. Allà serem. Defensarem que Montilla, el govern i el Parlament català no acatin la sentència. La manifestació ha de ser un clam popular pels drets de Catalunya, pel dret de decidir, per convertir en paper mullat la sentència.

Aquest Tribunal, tan poc democràtic, es posa ara contra la tímida reforma de la llei de l'avortament. Volen impedir el dret de la dona a decidir sobre el seu cos.

El que s'ha de suspendre és el Tribunal Constitucional. Qui vetlli per la Constitució ha de dependre de la ciutadania, en comptes dels pactes reaccionaris amb el PP.

***

Dins d'aquests canvis us preguntareu, quin és el lloc del POR? Què hi pinta una estratègia socialista i revolucionària? Què hi fem construint moviment polític com Izquierda Unida, Esquerra Unida i Alternativa i Ezker Batua Berdeak? No seria millor posar la directa i fer ja la revolució?

El nostre lloc és preparar junt amb d'altres les condicions per fer la revolució. Una revolució que farà la classe treballadora i la població revoltada. La revolució és cosa d'immenses majories. Els desitjos de les minories polítiques els hem d'inserir pacients en la classe treballadora.

Per fer el camí som part d'IU i EUiA. Per caminar formem amb vosaltres els corrents Bastida, Redes i Sareak.

El lloc i la tasca actual del POR, d'EUiA i IU, de Bastida, és el de forjar un referent polític d'esquerra des de i amb la mobilització sindical, ara per la vaga general.

El PSOE i el PSC no ens serveixen ni per impedir les retallades socials. Cal construir una alternativa política amb totes les forces i activistes d'esquerres i sindicalistes mobilitzades.

Aquest és el contingut de la refundació de l'esquerra per part d'IU. Un nou moviment d'esquerres, per una nova situació de lluita sindicalista combativa.

A Catalunya EUiA no vol parlar de refundació. En canvi està disposada a forjar més moviment social i més a l'esquerra. Pot ser la manera d'enfocar aquí el contingut de la refundació. No cal mirar gaire lluny per a veure que hi ha molta més gent d'esquerra fora d'EUiA que a dins.

Companys, companyes, La nostra aportació específica a la mobilització per la vaga General és preparar amb la gent sindicalista una refundació potent d'un moviment d'esquerres.

***

Finalitzo amb una felicitació d'aniversari pel nostre company Wilebaldo Solano, del POUM i de la Fundació Andreu Nin. Wilebaldo farà 94 anys el proper 7 de juliol. Wilebaldo és per a nosaltres, una experiència viva, les lliçons de la revolució espanyola que volem tornar a emprendre.

Per molts anys Wilebaldo! Un fort aplaudiment!

No hay comentarios:

Publicar un comentario