16/7/10

Decidir en llibertat i igualtat


Més d'un milió de persones en manifestació es mereixen atenció, fer-se'n ressò del seu significat, i treballar a fons que la perspectiva ja no pot seguir amb les limitacions autonòmiques, per passar a una etapa on la lluita sigui per una relació federal en igualtat entre els Pobles i Nacions amb el dret d'autodeterminació

El Parlament, el govern de la Generalitat de Catalunya, les partits que li donen suport -PSC, ERC, ICV-EUiA- han de comprometre's a NO acatar la sentència del Tribunal Constitucional. No es de rebut fugir d'estudi com si la manifestació pugés anar paral·lela amb la legalitat vigent i no anés amb els partits, les seves propostes i perspectives polítiques. El president Montilla, després de la manifestació ha de canviar i posar-se davant del desacatament de la sentència. És la unitat d'esquerres i nacional que l'adiu i és coherent amb la manifestació.

Ens cal un lideratge on l'esquerra amb la majoria popular ha d'aconseguir vèncer a la dreta. Es tracta d'alçar el referent polític de les llibertats de Catalunya, amb estreta unió amb la classe treballadora catalana i espanyola, per tant federal amb el dret d'autodeterminació, amb les relacions estatals i polítiques que el poble de Catalunya decideixi lliurament.

La burgesia catalana amb CiU no és l'alternativa, sempre han traït al poble i a la classe treballadora de Catalunya, tant en els drets democràtics nacionals com en els drets social.

O hi ha un progrés vers la via dret de decidir (dret d'autodeterminació) o no podrà haver-hi un encaix lliure i acceptable amb la imposició d'una sola nació i d'un sol estat.

Decidir es alhora mobilitzar. La següent mobilització de gran importància es la lluita sindical per frenar la Reforma laboral amb la Vaga General del 29 de setembre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario