16/7/10

Unitats maldestres

La Mesa del Parlament de Catalunya ha fet mostra d'una unitat unànime maldestre. Els nostres parlamentaris de les esquerres van votar junt amb CiU i el PP en contra de l’admissió a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular perquè la Generalitat convoqui una Consulta Popular sobre la Independència.

Just després de la grandiosa manifestació de més d'un milió del 10 Jn, quan es debat que es necessita alçar per part de les esquerres la bandera unitària per les llibertats democràtiques nacionals, la Mesa del Parlament s'uneix en un sentit contrari a una demanda democràtica.

Es pot argumentar que no s'està d'acord amb la proposta d'Independència, alhora potser correspon fer una altra ILP per una proposta Federalista amb lliure relació i igualtat entre les parts i dret d'autodeterminació, entre Pobles, Nacions, Estats i Autonomies. Tanmateix això no nega el dret d'altres a seguir amb la proposta d'Independència. En tot cas ha de ser el Poble de Catalunya qui ho pugui decidir, no uns representants electes que el seu lideratge, a través del President Montilla, va declarar que acataria la sentència del Tribunal Constitucional, cosa que no s'ha pas retirat després de la manifestació popular.

El Parlament de Catalunya, el govern tripartit de les esquerres, els partits que li donen suport (PSC, ERC, ICV-EUiA), no poden somiar que la manifestació es cosa popular social ciutadana, però què les institucions governamentals i parlamentàries es poden escapolir del sentir i la demanda democràtica massiva.

On queda sinó la democràcia participativa quan se li oposa la democràcia representativa formal?

És un miratge il·lusori i nefast considerar que quan la legalitat xoca contra la voluntat expressa popular el que s'ha de sotmetre és la població.

Si l'estament polític mira a un altra cantó, els sentiments massius de llibertat democràtica s'hauran d'obrir pas d'altres maneres, encara que ara no siguin madures i no es mostrin definides. Les necessitats i la voluntat de la classe treballadora i de la població són com un curs d'aigua, pot tardar a trobar el vial però aprofitarà tota escletxa per engrandir-la i fer-se camí, per voltes i salts que hagi de forjar.


La Mesa del Parlament està composada per: ERC (Ernest Benach), el PP (Rafael Luna), el PSC (Higini Clotas i Lídia Santos), IC-EUiA (Jordi Miralles) i CiU (Toni Castellà). La foto és del 8 de juny quan sí es va admetre a tràmit el què ara s'ha rebutjat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario