27/10/23

Punt d’inflexió

Un fantasma recorre el món com espurna de lluita i llibertat. La mobilització de solidaritat amb Palestina s’ha estès per tots els continents. L’esclat de la flama palestina colpeix els pobles sotmesos, espoliats i terroritzats pels valors i equilibri de l’imperi que propaga el president nord-americà. Un ordre mundial dels estats en funció dels grans negocis i poders de la globalització neoliberal. La massacre palestina a Gaza, que supera l’horror i sang des de 1948 (Nakba) és una llavor que s’estén i es cova en els pobles oprimits d’arreu del món. L’Estat d’Israel sionista es condemna al prosseguir manu militari el seu pla d’ocupació i expansió a la terra Palestina. La tragèdia del terror i extermini a Gaza posa llum als crus interessos econòmics i geoestratègics al Proper i Mitjà Orient. La hipocresia de la comunitat internacional és desmesurada. Deu hores del Consell de seguretat de l’ONU, de majoria crítica i de rebuig a la bàrbara intervenció militar d’Israel, ha finalitzat sense cap resolució ni sanció a l’estat sionista.

"Afrontem un punt d'inflexió en la història, un d'aquells moments en què les decisions que prenem avui determinaran les pròximes dècades”. Així s’ha dirigit el cap de l’imperialisme més poderós al Congrés dels EEUU. Biden s’ha solidaritzat i encoratjat a Israel com baula vital en el món, mentre relacionava aquesta crisi de guerra amb Ucraïna.

Les conseqüències del domini i ordre de les grans multinacionals, i el capital financer, acumulen i superposen crisis irresolubles per les classes dominants que les provoquen. El més de mig centenar de guerres existents no són fortuïtes sinó consubstancials al sistema econòmic, social i polític, basat en la propietat privada dels mitjans de producció. Ucraïna i Palestina són símbol de les crisis d’un trànsit a una nova situació mundial que segueix sota l’empremta dels poderosos. La classe treballadora, els pobles i sectors socials, per alliberar-se han de lluitar fins canviar del tot aquest món. Cada crisi demostra que cal capgirar els poders i la gran propietat financera que permeten i provoquen en el seu profit la barbàrie de la guerra i la destrucció. Sotmetre’s no és una opció de llibertats i vida.

El dret a la defensa de l’estat d’Israel sionista no legitima el dret a l’extermini del poble palestí, tanmateix colpeix que no se li reconeix el mateix dret. Aquest dret a la defensa israeliana sionista està viciat d’origen, com ho està la limitació i retrocés de llibertats democràtiques, a les metròpolis occidentals, en nom de la seguretat i l’anti-terrorisme. La tendència dels estats a la repressió, a l’autoritarisme, la limitació de les llibertats i a la involució dictatorial, al militarisme, al domini i espoli d’altres pobles, va contra la seva classe treballadora, el seu poble i en profit de l’ínfima minoria poderosa.

Una solució democràtica de llibertats i convivència entre ètnies, religions i territori a Palestina, no serà sota la bota del terror militaritzat sionista. La connivència, la complicitat i la responsabilitat amb el terror continu sionista, ara amb la massacre a Gaza, ofèn la sang vessada innocent, resulta insuportable, és un oprobi als valors predominants del militarisme d’EEUU, UK i la UE. Hipocresia sense pietat. Som en una civilització pervertida de terror i sang.

L’ocupació continua per part de l’Estat d’Israel fa incompatible tota possibilitat de convivència a Palestina. El dret a la defensa de l’estat sionista és la legitimització de l’ocupació i de l’extermini de la població i de la

terra palestina. La democràcia colonial i terrorista israeliana és una avançada mortífera del militarisme imperialista de l’ordre mundial. Les declaracions, resolucions i negociacions internacionals de l’ONU i les Conferències anomenades de Pau, han encobert i permès la barbàrie de l’expansió israeliana; mentre, es
dividia, afeblia i esmicolava la resistència palestina per la seva llibertat i per un estat laic en tot el territori. Un estat a Palestina, que fomentés l’entesa, el respecte i la convivència entre els pobles, ètnies i religions. En nom de la lluita contra el terrorisme i per la democràcia, es fomenta la crueltat, el terror militaritzat a gran escala, es roba la terra, es vessa la sang innocent, es limiten i fan pols les llibertats.

La lluita resulta vital. La mobilització és font d’avenç. Els mateixos acords sobre la investidura presidencial seran millors i més possibles si es pren d’exemple les mobilitzacions com les de les Marees pensionistes: aquest dissabte 28 d’octubre concentració estatal a Madrid.

Una altra lluita cabdal la desenvolupen les dones, perseverants i irreductibles, pels seus drets, per un món habitable i de cures per tothom. Hi haurà reflexió, diàleg, debat i experiències, contribució a l’estratègia i acció unitària feminista al XIX Fòrum contra les violències de gènere: Aliances feministes. Els drets de les dones no es toquen. 2, 3 i 4 de novembre. Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere més baix, 7. Barcelona.

La desestabilització dels estats, poder econòmic i ordre mundial, promoguda per la defensa de les llibertats, dels pobles i de tots els segments socials oprimits, és rebel·lia sana, revolta vital, flama revolucionària de futur comunal i socialista. 26 d’octubre de 2023

De la Carta de L’Aurora.

https://www.violenciadegenere.org/sites/default/files/2023/Programa_A4_D8_c.pdf

https://www.violenciadegenere.org/inscripcio-al-xix-forum-contra-les-violencies-de-genere

No hay comentarios:

Publicar un comentario