19/10/23

Diners de sang

Les grans capitals europees han prohibit les manifestacions i la defensa de la Palestina terroritzada per l’agressió militaritzada israeliana. Berlín, Londres i París limiten les llibertats fonamentals, sense èxit a Londres on una massiva manifestació solidària amb Gaza es va imposar. Els Estats europeus i la UE, seguint a EEUU, són còmplices i responsables de la continua expansió del terror de l’Estat i els colons sionistes. Els grans poders temen el contagi d’un esclat generalitzat a les metròpolis, ans sobretot vetllen pels negocis i interessos del gran capital financer i multinacionals. La interdependència dels fluxos financers, comercials, industrials i agraris, són de tal dimensió que quan entra en crisi una regió o un estat afecta al conjunt de l’economia. L’ocupació i extermini a Palestina acreix les conseqüències nefandes de la invasió i guerra a Ucraïna. Els amos del món no tenen pietat a l’hora d’espoliar els recursos del planeta, sotmetre i destruir pobles, explotar el treball, violentar les dones, reprimir les llibertats. La causa de Palestina és la de la vida i les llibertats. Ara Tothom som Gaza!

L’ocupació continua per part de l’Estat d’Israel fa incompatible tota possibilitat de convivència a Palestina. El dret a la defensa de l’estat sionista és la legitimització de l’ocupació i de l’extermini de la població i de la terra palestina. La democràcia colonial i terrorista israeliana és una avançada mortífera del militarisme imperialista de l’ordre mundial. Les declaracions, resolucions i negociacions internacionals de l’ONU i les Conferències anomenades de Pau, han encobert i permès la barbàrie de l’expansió israeliana; mentre, es dividia, afeblia i esmicolava la resistència palestina per la seva llibertat i per un estat laic en tot el territori. Un estat a Palestina, que fomentés l’entesa, el respecte i la convivència entre els pobles, ètnies i religions. En nom de la lluita contra el terrorisme i per la democràcia, es fomenta la crueltat, el terror militaritzat a gran escala, es roba la terra, es vessa la sang innocent, es limiten i fan pols les llibertats.

L’arribada a Tel Aviv del cap polític de l’imperialisme mundial més poderós, ha estat precedida pel veto d’EEUU al Consell de seguretat de l’ONU d’una tíbia resolució propugnada per Brasil, on es plantejava fer pauses humanitàries a l’agressió destructora per part d’Israel. Ni per això serveix l’ONU, al no garantir la legalitat internacional i els DDHH. El president nord-americà Biden està avalant la barbàrie contra Gaza. El “Si Israel no existís hauria d’inventar-se” dit per Biden en la seva calorosa abraçada a Netanhayu, quan s’han provocat centenars de morts d’infants i dones amb la destrucció d’un hospital a Gaza, és un suport a fons a la impunitat militarista israeliana.  

“No en el meu nom”, “No en el nostre nom”, ha estat el clam jueu d’una concentració a davant de la Casa Blanca, a Washington, referint-se a l’extermini a que es condemna a Gaza. O respecte el progrom quotidià dels colons de l’integrisme sionista, o de l’apartheid que es concreta en el Mur.

“El sionisme ha degenerat el judaisme”, explica colpit i desesperat, Meir Margalit, antic regidor de Jerusalem, jueu i pacifista, pro-palestí compromès.

El món està pendent d’un fil del desenllaç a Gaza i al conjunt de

Palestina. La pena, la ràbia i la impotència l’hem de transformar en lluita de solidaritat compromesa a casa nostra. Si el terror i extermini pot existir amb aquest acarnissament a Palestina, ens cal clarificar, comprendre i denunciar que la font, l’origen, rau a casa nostra. Als EEUU i a Europa, als negocis de la sang, de les armes i de tot tipus. L’ordre de la globalització imperialista és negoci per uns poquíssims i un infern par a la immensa majoria. Les forces internacionalistes, revolucionàries i socialistes, necessitem aprendre de la rebel·lia dels pobles, la resistència a les empreses, la persistència de les dones, per capgirar el poder dels estats, de les multinacionals i del gran capital.

La investidura de Pedro Sánchez segueix pendent de l’enfocament sobre avançar a resoldre, o no, el xoc entre l’estat espanyol (Espanya, el Regne d’Espanya) i Catalunya. Per una banda la concreció de l’Amnistia, i de quin abast, junt al reclam del dret d’autodeterminació, per poder decidir lliurement en un referèndum. Per una altra banda, aconseguir passes en llibertats (derogació lleis mordassa i estrangeria), alhora fer avenços en les polítiques socials (Renda bàsica universal, Habitatge i lloguers, Serveis bàsics públics, Treball, Salari mínim interprofessional i Pensions, Fiscalitat de paràmetres europeus, fer enrere la corrupció).

A Madrid s’ha realitzat una important mobilització per Gaza i Palestina. Cridem a participar a totes les mobilitzacions als pobles i ciutats. Una gran assemblea, entorn la Comunitat Palestina i Prou complicitat amb Israel, ha convocat una manifestació unitària massiva: dissabte 21, a 18 h, a Passeig de Gràcia cruïlla Diagonal, Barcelona. Tothom a la mobilització solidària.

Aturem el genocidi a Gaza, Palestina. Prou comerç d’armes amb Israel.

19 d’octubre de 2023

Comunitat palestina de Catalunya

Manifest: aturem el genocidi a Palestina

No hay comentarios:

Publicar un comentario