13/7/23

Mentides a dojo

Les conselleries de Medi Ambient i Igualtat de les Illes Balears han estat suprimides pel govern del PP. Les aliances i els acords amb Vox són la veritat tenebrosa que aflora a Autonomies i Municipis. La marea ultradretana i les polítiques per les elits envaeixen el panorama de les crisis i el transit que s’opera en la globalització. El proper episodi pot ser el 23 de juliol electoral. El govern importa, com importen les polítiques que s’apliquen. Les alarmes de que el PP està a punt de recuperar el govern junt amb Vox són insuficients per frenar les imposicions patronals, les dels grans poders financers i fortunes milmilionàries, les dels greuges de sostenir un règim d’un estat elitista, caciquil i corrupte. Ni mentides ni promeses. El que cal és mobilització conscient en que una vessant esdevingui en vot per polítiques fermes socials, laborals, feministes, climàtiques i de llibertats, on el dret d’autodeterminació i referèndum són una pedra de toc, enfront l’eufemisme plurinacional.

El debat entre el mal menor de Pedro Sánchez i les mentides a dojo d’un Feijóo/PP, que porta al gep la ultradreta d’Abascal/Vox, porten mal averany.

Les propostes d’abstenció, més o menys explícites, més o menys conscients i de protesta, o les de vot nul ni que sigui amb un 1 d’octubre imprès, no conjuren ni el mal menor, ni les polítiques elitistes dretanes, ni molt menys apropen les llibertats, sobirania i independència catalanes. Qui es faci la il·lusió de poder no participar en la política estatal espanyola, resulta negacionista d’una realitat fragant, on Catalunya i la Generalitat Autonòmica formen part i són institucions de l’Estat espanyol, d’Espanya i del Regne d’Espanya, segons la Constitució existent de 1978. Un règim monàrquic i centralista de vernís plurinacional que ens cal denunciar i combatre per obrir i construir la perspectiva republicana.

En aquestes eleccions L’Aurora defensa barrar el pas a la dreta, des de la lluita, la mobilització, les propostes polítiques i el vot. Precisament per lluitar contra la involució que comporta la dreta i l’essència monàrquica caciquil de l’Estat, cal mobilitzar i promoure polítiques que no se sotmetin als privilegis i interessos dels grans poders econòmics i estatals, val a dir aplicar mesures econòmiques, socials de drets universals, cures i serveis públics, feministes, de defensa del territori i del canvi climàtic, favorables a la majoria treballadora. L’avenç del precariat i la pobresa, el minvar del nivell de vida i els sous pels beneficis avariciosos i depredadors de l’explotació de les grans empreses, sense suficient mobilització treballadora que s’hi enfronti, és el que
provoca la deserció del vot i afebleix la iniciativa i organització combativa. La ultradreta es creix amb l’adaptació i submissió de les polítiques aplicades per les esquerres des dels governs.

Els factors socials els acompanyen els de les llibertats polítiques fonamentals. Llibertats limitades o negades per lleis com les d’estrangeria, mordassa, els articles constitucionals que prohibeixin la lliure sobirania nacional, la repressió judicial i policíaca contra l’independentisme, el bloqueig fins i tot a parlar-ne i a negociar sobre el dret a l’autodeterminació i el referèndum. A Catalunya resulta vital el lliure exercici del dret a l’autodeterminació i el referèndum, l’amnistia, la llengua catalana, l’estructuració republicana.

Per això proposem el vot a qui defensi aquests valors i polítiques. Amb diferents nivells de compromís i actuació acompleixen aquests criteris ERC, CUP i Sumar/ECP/BComú.

El Quart Comboi d'Ajuda Obrera Internacional per ajudar al poble de Mikolaiv, en col·laboració amb el Sindicat de Treballadors de l'Educació i la Ciència d'Ucraïna (STECU), portaran els fons recaptats el proper agost. El president del STECU, Georgiy Trukhanov, “agraeix (als sindicats catalans i espanyols) el seu suport a Ucraïna en aquest període difícil per al nostre país, i la seva voluntat d'ajudar als treballadors de l'educació ucraïnesos”. El comboi està promogut per la LI (Lliga Internacionalista) i la iniciativa compte amb el suport d’ENSU. L’Aurora dona suport a la Xarxa europea de solidaritat amb Ucraïna (ENSU), a la defensa de la resistència i llibertat del poble ucraïnès, defensem la unitat europea dels Urals a l’Atlàntic i la retirada de les tropes russes d’Ucraïna; tothom que pugui fer una contribució econòmica (1 €, 5 €, 10 € o més) serà molt ben rebuda al c/c: ES71 2100 0681 0402 0014 4729. 13 de juliol de 2023

De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario