25/9/17

La rebel·lia de les urnes i les paperetes


Cerdanyola.
Bon dia republicà. Bon dia República. Bon dia amics i amigues.
Som davant la rebel·lia catalana de les urnes i les paperetes. Una revolució catalana pacífica, festiva i candorosa, republicana.
Som davant una situació inèdita, excepcional. De les que val la pena viure. Vida i lluita. Llibertat!
El dimecres 20 l’estat va perdre el referèndum.
El passat dimecres tot s’ha capgirat. L’estat s’ha begut l’enteniment posant benzina al foc.
Hem passat del “Volem votar” al “Votarem”.
La rebel·lia catalana encercla els repressors de les urnes i les paperetes. L’estiba els aïlla. Encerclem-los! Aïllem-los! Neutralitzem-los!
Ens acusen de sedició. Aquí, ara mateix, també som en un tumult, pacífic, com tots fins ara. Ens acusen de sedició, a tothom, a tots i totes, per preparar el referèndum i afirmar que votarem per decidir. Sí, m’acuso, m’inculpo de sedició. Vull votar i afirmo que votarem.
L’estat tracta d’impedir el referèndum amb tota la força possible de la judicatura, la guàrdia civil i la policia nacional. Estan entrant per la Diagonal, pel Port, serà per terra, mar i aire. No hi ha pacte estatal. No hi haurà treva. Catalunya ha de ser més forta, hem de neutralitzar i fer enrere la força de l’estat. La força rau en la unitat popular ciutadana.
Són 8 dies de mobilització permanent.
El futur és republicà, es forja fent el referèndum, participant amb el vot. Haurem de neutralitzar la repressió judicial i policial militaritzada de l’estat. Ho podem fer com a un sol poble unit.
En el 1931, també el 34, varen proclamar l’estat i la república catalana. Andreu Nin i Joaquim Maurín van donar un tomb al federalisme espanyol promovent i exigint la República Catalana amb una lliure unió de Repúbliques ibèriques. Fou l’Aliança Obrera catalana del 34 qui exigí durant tres dies la proclamació de la República a Catalunya, separada de la II República espanyola centralista. El 78 a la transició política van instituir un Regne quan havíem lluitat per la república. Ens van tombar la reforma de l’Estatut. Ja n’hi ha prou! Ni un pas enrere.
Després d’aquest dimecres 20 de setembre les mesures de força, de facto, intervencionistes, poc legals, són de tarannà i pràctica dictatorial. O fem una gran avenç aquest 1 d’octubre iniciant el procés republicà o hi haurà com a molt una caricatura maldestre d’autonomia assetjada i segrestada.
Navarcles.
El referèndum, el vot de l’1 d’octubre, és per decidir. Anem a decidir, fermament, constituir un estat, obrir un procés constituent a una república. Sí, això és la secessió amb el Regne d’Espanya. Però ho decidirà en tot cas el poble de Catalunya, lliurement, amb el seu vot.
El que ens farà guanyar l’anhel de llibertat i república és la participació massiva amb el vot en el referèndum. El vot Sí, el vot No, el vot blanc i el nul.
Hi ha un cop de l’estat per impedir les urnes.
L’estat ha llançat la Judicatura i la Guàrdia Civil contra el govern de la Generalitat. La Guàrdia Civil i la Policia Nacional està entrant per la Diagonal i pel port de Barcelona.
Escorcolls, detencions i retenció de comptes són un cop per sotmetre la naixent legalitat catalana.
Volen impedir per la força repressiva judicial i militar el vot en el referèndum convocat per l’1 d’octubre. No ho aconseguiran.
L’esperpent es criminalitzar unes paperetes i urnes, un vot i un referèndum.
Cap pas enrere durant aquesta setmana que queda fins el referèndum de l’1 d’octubre.
Els pobles i ciutats han respost amb entusiasme i convicció. “Votarem”.
Les directrius polítiques les marca el carrer ocupat pel jovent i el poble republicà.
“Votarem”. “Els carrers sempre seran nostres”. “Independència”, “Sí que es pot”, “No tenim por”. Es el crit que s’enlaira.
Artés.
Emergeix la demanda de paralitzar el país enfront de la repressió en nom de la constitució estatal, vaga general ciutadana, aturada cívica generalitzada, mobilització permanent.
S’ha constituït una taula cívica i social, amb CCOO, UGT, ANC i Òmnium, com a plataforma unitària de coordinació i impuls de la rebel·lia popular.
Les denuncies a l’atac de l’estat formen part de la maduració política d’aquest país. Però no són suficients. La provocació repressiva judicial i de la Guàrdia Civil necessita resposta d’una força popular que mostri la capacitat de sostenir l’exercici de votar, tant per la massivitat com per la rebel·lia generalitzada.
La legalitat catalana amb la que s’empara el referèndum per l’1 d’octubre ha d’enfortir-se inexpugnable per la legitimitat del carrer, de les places, barris i empreses.
La democràcia popular catalana ha de fer enrere la provocació punitiva, la imposició d’un estat d’excepció de fet.
És el carrer mobilitzat, alerta, decidit a decidir, qui pot neutralitzar i anul·lar la força estatal.
És el carrer i la lluita, democràtica i social, el que agermana el treballador i treballadora de Catalunya amb la gent de Jaén i el jovent madrileny que lluita a la Puerta del Sol en defensa del dreta de Catalunya a votar l’1 d’octubre. És l’estat del Regne qui ens divideix i confronta.
El “Votarem” s’amplifica a la societat catalana i aconsegueix simpatia espanyola.
El Regne d’Espanya mostra que no vol ni pot dialogar, ni acordar, ni pactar, amb la sobirania i legalitat catalana.
El govern del PP, amb el suport de C’s, i malauradament amb la connivència del PSOE, va forassenyat a impedir a tot preu el referèndum i el vot de l’1 d’octubre. Tot si val pel Regne.
Amb aquest estat, aquest Regne, no hi ha remei que si valgui. Qui cerqui i confiï en possibilitats d’acord està perdut per la llibertat i la república.
La república catalana es fogueja en el més profund del poble i jovent català.
El suport de mobilització arreu de l’estat, des de Madrid a Galícia, País Basc, País Valencià, Andalusia i les illes, és el germen del nou temps republicà, lliure i social. Una nova germanor sorgeix entre els pobles i les classes treballadores. Fraternitat i solidaritat lliure. Ciutadania i pobles sobirans.
La flama republicana començà a estendre la seva llum i calor, no l’apagarà ni la judicatura, ni la Guàrdia Civil, ni el govern del PP, amb C’s, ni amb el PSOE.
Van impedir la renovació de l’Estatut. Ara no aconseguiran frenar el procés constituent de sobirania i de república catalana. “Votarem”.
Visca la República catalana!
Guió per les intervencions als actes, taula rodona dels Pirates, Navarcles i Artés amb la CUP, Cerdanyola amb l'ANC. 21, 23 i 24 de setembre de 2017

Cop de l’estat per impedir les urnes

“Votarem”, el clam unànime 11S

Catalunya en Comú ha de participar a la mobilització de l’1-O?

Llei i convocatòria de Referèndum l’1 d’octubre

L’11S preludi de l’1O

No hay comentarios:

Publicar un comentario