4/11/14

Passi el que passi el 9 N votarem


"Els segadors" a l'acte esquerresxsisi.
Avui el Tribunal Constitucional te el mandat del govern de l'estat de fer un altre destret. Prohibir la consulta del procés participatiu oficiós, voluntari i ciutadà, del nou 9 N.
A la perifèria Nord est de l'estat, a Catalunya, hi ha un altre mandat, popular ciutadà, que s'ha encarnat sobretot en l'ANC. "Posin les urnes", "Passi el que passi, votarem". A la Plaça Catalunya se li va afegir "President, convoqui les eleccions en tres mesos", "Abans de la Primavera volem un nou Parlament constituït".
El Parlament de Catalunya de la Generalitat Autonòmica ha vist, i acceptat per la via dels fets, com el President del govern, Artur Mas de CiU, obeïa el Tribunal Constitucional i desobeïa la resolució del Parlament català.
De nou els fets són que les urnes i el vot representen el punt de ruptura democràtica a Catalunya i a l'estat.
El nou 9 N es juga cada dia per garantir el diumenge dia 9 poder votar. La participació en la preparació, en la logística per que la ciutadania pugui votar, amb el vot, i també a la denúncia, serà un altre indicador de per on va el termòmetre sobre la voluntat ciutadana de sobirania.
Compartir preparació i logística del 9 N amb els milers de persones voluntàries és decisiu perquè l'esquerra aconsegueixi hegemonitzar la lluita i la consciència per la sobirania, la legalitat i l'avenç ver una república catalana.
La sobirania i la legalitat catalana ha de ser un acte de autoafirmació ciutadana popular o no serà. El Parlament va per darrera de la legitimitat de la consciència mobilitzada ciutadana. La ANC és qui està donant expressió, orientació política i el Full de ruta del canvi polític cabdal. El president va a tranques i barranques a l'obeir les lleis constitucionals estatal autonòmiques.
Les possibilitats de ruptura i de procés constituent de sobirania, de camí a la república catalana, són a la Via catalana per la independència i a la giga V de l'11 de setembre de l'ANC.
La mobilització i la pressió per realitzar al Consulta, per fer efectiu el dret a l'autodeterminació amb el vot de la ciutadania de Catalunya, és patrimoni de les diferents variats socials i polítiques del "SíSí".
Les diferents campanyes en curs per a poder votar y decidir son d' “Ara és l’hora” (ANC y Òminum), “Esquerres pel SiSí”, CUP, ERC, CiU.
Les opcions pro Consulta del Sí/No, essent molt valuoses en contraposició de les federalistes i centralistes unionistes contra la consulta, estan confuses, desorientades i desmobilitzades.
La pretesa neutralitat o equilibri o mínim denominador, està expectant i no participa de la forja de la nova etapa de llibertat per Catalunya. Dubtes, temors i a la fi immobilitat. Això en cap cas pot ser l'expressió del sindicalisme ni de la classe treballadora catalana.
Finalment la coalició ICV-EUiA crida aquesta setmana a mobilitzar-se, participar, votar y denunciar el 9 N. Benvinguda sia.
Te a veure que el compromís pel SíSí ha pres molta força, fins a ser clarament majoria, en la base social de la coalició entre ICV i EUiA. No és gens casual  que a l'esmenta't acte de les Esquerres pel SíSí del diumenge una de les oradores ben aplaudides fora Sara Vilà Galan, diputada jove de Lleida d'ICV, en David Companyon d'EUiA. A la fila cero d'Esquerres pel SíSí estaven els diputats d'ICV, Jaume Bosch i Salvador Milà, en representació d'EUiA Francesc Matas Salla. Per L'Aurora (organització marxista) que forma part d'EUiA, hi havia Àngels Tomás.
L’Aurora està en cos i ànima ben compromesa amb les ”Esquerres pel SiSi” i la campanya arreu del territori.
El diumenge, des de primera hora, a les 9 h, a lluitar pe a que es pugui votar amb l'obertura de les escoles, meses, butlletes de vot i denúncia.
I votaré SíSí!.

No hay comentarios:

Publicar un comentario