8/11/14

De la Cassolada al vot participatiu el diumenge 9 N


La cassolada s'ha estès anònima i de tothom pels balcons barcelonins i d'altres conrades de Catalunya. És un preludi de que la ciutadania vol fer-se sentir.
Com diu la FAVB, "la ciutadania ha de prendre la paraula." De moment fa sentir el so de les cassoles. L'imaginari de l'Aturem la guerra reneix. És un rebuig cívic i pacífic de les prohibicions estatals -govern  PP i Tribunal Constitucional- a votar per decidir què  vol la població catalana.
CCOO i UGT acaben de fer una crida a la participació ciutadana massiva pel diumenge 9 N.
La ciutadania vol votar i exercir democràcia. El diumenge 9 N de procés participatiu s'aprofitarà per votar i denunciar.
La necessitat del referèndum vinculant sobre estat i independència dependrà molt de la mobilització participativa del 9 N. Les eleccions planegen. El govern de CiU ha esgotat el mandat polític i les decisions del Parlament.
Ara cal un replantejament general per construir sobirania i legalitat política i jurídica catalana.
Les negociacions amb l'estat només tindran sentit en el cas de que les forces polítiques catalanes se sotmetin a l'obediència de les prohibicions estatals, o ho desacatin i encetin nova legalitat, en clara i precisa ruptura democràtica amb la legalitat constitucional del Regne d'Espanya.
L'estat no s'estima Catalunya. L'estat espanyol només vol Catalunya com una província perifèrica espanyola. Catalunya vol refer les relacions amb l'estat i Europa. La població catalana no està trobant un altre via per la sobirania i les relacions que la independència, val a dir separar-se de l'actual estat.
EUiA ha establert que ho enfoca des de l'òptica social treballadora i de la constitució d'una República Catalana. Això dóna una gran força estratègica per un programa social, amb per una aliança entre independentisme, sobiranisme i federalisme de lliure relació.
L'estratègia d'EUiA de república catalana i de compromís amb les mobilitzacions del 9 N ha afavorit que ICV es decantés a cridar al vot el 9 N. Un vot inclusiu del Sí/Sí i el Si/No, també d'altres expressions de Sí/Abstenció o de participació.
Sara Vilà Galan, diputada d'ICV, defensora d'antuvi del Sí/Sí, està "Orgullosa de que Joan Herrera hagi tingut la valentia d'expressar públicament el seu Sí/No sabent que molts altres càrrecs públics i gent coneguda votarà el mateix i no ho han volgut fer públic per por als atacs i insults d'alguns hiperventilats que no saben viure en la diferència ideològica".
David Companyon Costa, diputat d'EUiA i abanderat del SíSí, expressa "Per tant, aquest 9-N és de totes i tots, dels qui s’expressaran amb la papereta del “no”, del “sí-no” i del “sí-sí”. Fins i tot d’aquells que votin en blanc o simplement introdueixin a l’urna el que vulguin. El termòmetre del 9-N està en la quantitat de gent que decideixi posar-se dempeus i rebel·lar-se contra aquest Estat antidemocràtic, autoritari i negador de drets".
El diumenge 9 N a votar i a denunciar. La ruptura democràtica i el procés constituent cap a una república catalana és la via de l'esquerra transformadora i treballadora.
El meu vot serà Sí/Sí per... Mika Feldman de Etchebéhère (LaCapitana del POUM).

No hay comentarios:

Publicar un comentario