20/12/13

Dues fotos, dues estratègies

Tenim dues fotos, dues imatges que expressen tot un programa i perspectiva política.
El dia de la Constitució, el 6 de desembre, fou eloqüent el brindis entre Pere Navarro del PSC i els representants del PP, C's i la Delegada del govern. La cara de satisfacció del Primer secretari del PSC no te preu. És un front pro-Constitució 1978 contra fer la Consulta a Catalunya. UPyD també s'hi inclourà.
La direcció del PSC s'exclou del procés de sobirania ciutadana catalana que pot encetar la Consulta. Pere Navarro nega el Dret a l'autodeterminació, el que s'anomena popularment dret a decidir. El PSC nega l'aspiració secular catalana, fa oïdes sordes i acluca els ulls a la immensa mobilització democràtica entorn la Via catalana i l'ANC. Aquesta política federalista condueix a un atzucac o al precipici. L'Entesa tàcita és conservadora i reaccionaria, és un front nacional espanyol per barrar la llibertat de Catalunya.  
La foto del 12 de desembre és l'entesa democràtica pels drets de sobirania de la ciutadania catalana. Joana Ortega d'Unió, Artur Mas de CiU, Oriol Junqueras d'ERC, Joan Herrera d'ICV, David Fernández de la CUP, Marta Rovira d'ERC i Joan Mena d'EUiA.
L'acord sobre la Pregunta i la data de la Consulta a sotragat i fet trontollar la pell de brau, mentre a donat la volta el món.
La Pregunta desdoblada ha esdevingut magistral. "Vol que Catalunya esdevingui un Estat? En cas afirmatiu, vol que aquest estat sigui independent?". La data de la Consulta a la tardor del 2014 (9 de novembre).
La Pregunta i la Consulta inicien la possibilitat de la ruptura del règim de la Constitució de 1978, per tant amb la Corona i la Monarquia borbònica, alhora que amb l'estat i govern del PP que està empobrint i destruint a la població treballadora, els seus drets i medis de treball i vida. El PSOE és víctima del bipartidisme, del suport al PP i l'obediència a la Troika, en les grans polítiques retalladores, privatitzadores i d'interès suprem de l'estat.
L'oracle de la FAES y Aznar sobre que "Catalunya es trenca" i de que no se seria capaç d'aconseguir una Pregunta ha resultat fals. En canvi qui es trenca és el PSC. Si el govern i l'estat segueixen negant la realització de la Consulta el que es pot trencar serà el propi estat espanyol. Aquest estat cada dia que passa és més inútil i perjudicial per Catalunya i per a la població espanyola.
A grans trets les dues fotos estableixin aliances entorn la posició que es prengui sobre la Pregunta i la Consulta. Qui es posa a defensar el front nacional espanyol contra la Consulta amb el PP, PSOE (PSC), UPyD y C's?
IU i el Grup parlamentari de la Izquierda Plural ja han votat i exposat que defensen que es faci la Consulta a Catalunya i el que la població democràticament decideixi.
EUiA ha clarificat el camí amb la proposta clau de República Catalana. ICV forma part de la Pregunta establerta i els terminis per la Consulta.
Els esculls provenen de les polítiques profundament anti socials de CiU i de la legalitat constitucional espanyola.
Tanmateix els Federalistes d'Esquerres s'equivoquen profundament al donar l'esquena a la reivindicació democràtica popular. Si la Consulta no es fa per bloqueig de l'estat, del govern o dels partits, la frustració generada s'emportarà primer per endavant totes els esquerres, fins i tot les que s'han acostat a l'espanyolisme unitari d'obligada unió del PP, UPyD y C's. El federalisme d'obligada unió se situa en la preservació d'un estat i monarquia que colpeix a la població i a la gent treballadora.
El procés català és una oportunitat cabdal per Catalunya i per Espanya per aconseguir una sobirania republicana i social.
La via a la sobirania ciutadana catalana ens ha de permetre combatre les polítiques anti socials del PP i de CiU, sense cap flexibilitat vers els poders econòmics catalans. Alhora, aquesta via ha de comportar la construcció d'una nova legalitat democràtica catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario