1/10/13

La agresión a Herrira y al Pueblo vasco



Amalur Mendizabal.
Se me eriza el pelo e hierve la sangre con la escalofriante imagen de lo que quieren hacer con la paz y el pueblo vasco. 
Ayer 30 de septiembre, la cara ensangrentada de Amalur Mendizabal en Hernani, senadora de Amaiur, es todo un programa de intenciones sobre el respeto y la concepción que tienen la represión policial violenta y la legal de la Audiencia Nacional, es decir los instrumentos represivos y judiciales del gobierno y Estado español. 
La agresión contra Herrira es terror militarizado y legal.
Esta represión del gobierno español contra #Herrira es una provocación sangrienta en el corazón de Hernani para reventar Euskadi y contra la paz. Pero no podrán destruir al pueblo vasco ni la apuesta de la izquierda abertzale y de Sortu por una Euskal Herria en paz, libre y social. Solidaridad.
El ataque del Estado a Herrira agrede también al derecho de los pueblos a vivir y existir libres y con su soberanía. Viva @amalurmendizaba de @amaiurinfo http://t.co/bsfL9oXhtF" Libertad para las 18 personas detenidas. Justicia ante las sedes allanadas dedicadas a la acción de DDHH en torno a las personas presas vascas.
Me viene en la cabeza el 24 de enero de 1977 con la matanza terroristade extrema derecha del sindicato vertical franquista, cuando asesinaron a cinco sindicalistas e hirieron otras cuatro en el bufete de abogados laboralistas de Atocha (de CCOO y PCE).
Veo el impacto de otro atentado terrorista de extrema derecha el 20 de noviembre de 1989 en el hotel Alcalá de Madrid en el que departían los diputados y senadores electos de Herri Batasuna. Dos pistoleros asesinaros a Josu Muguruza (31 años) e hirieron grave a Iñaki Esnaola. Jon Idigoras salió ileso. Santiago Brouard, ya había sido asesinado 5 años antes en otro 20 N.
El periodista Pepe Rei junto a Edurne San Martín cuenta en el libro Alcalá 20-N este atentado.
EUiA se ha solidarizado:
Condemnem la detenció injustificada i arbitrària delsmembres d’Herrira”. EUiA adverteix que la repressió del govern de Rajoy contra l’entitat que assisteix als presos i preses basques posa pals a les rodes al procés de pau
Adjunto el Manifest y convocatòria de mobilització.
Manifest de Pau i Democràcia davant la detenció de membres d'Herrira
Avui, dilluns 30 de setembre, La Guàrdia Civil ha detingut un mínim de 18 persones de l'organització Herrira. A més, l'Audiència Nacional ha decretat el bloqueig dels comptes corrents, la suspensió de les seves xarxes socials i presència a Internet, i ha efectuat un registre forçat a diverses seus de l'organització. Cal recordar que Herrira va néixer en el marc del nou context polític que s'ha donat a Euskal Herria, i té com a objectiu principal generar noves dinàmiques de superació del conflicte violent, i específicament pel que fa a la situació social, jurídica i política dels presos i refugiats polítics. Desactivar les mesures d'excepció que actualment s'apliquen als i les preses polítiques basques, entre elles la dispersió, el manteniment de la cadena perpètua, el manteniment d'empresonats amb malalties greus o les polítiques d'aïllament a què estan sotmesos els presos i les preses, així com l’allargament de la pena mitjançant l'anomenada doctrina Parot, són algunes de les greus vulneracions que Herrira denuncia. Tan sols fa uns mesos Pau i Democràcia vam acollir la iniciativa Egin Dezagun Bidea, dinamitzada precisament per Herrira, que va en la direcció de facilitar una sortida democràtica a les conseqüències del conflicte basc.

Així, Pau i Democràcia, davant aquestes detencions realitzades avui volem manifestar:

Manifestación de Herrira en enero, Bilbao.
-         La nostra solidaritat amb Herrira, una organització que treballa per superar la situació política actual, especialment en l'apartat de defensa dels drets polítics, socials i jurídics de presos i refugiats bascos.

-         Entenem que la feina i reivindicacions d'Herrira s'emmarquen en l'àmbit de la més estricta defensa dels drets humans aplicada a les conseqüències del conflicte basc. Els drets polítics i socials dels presos i preses són irrenunciables en un context democràtic.

-         Constatem que aquestes detencions van en la línia oposada a la resolució democràtica i d'un conflicte que és polític, i que com a tal s'ha de tractar. L'estat espanyol està demostrant que no només està disposat a fer passes per aconseguir una sortida democràtica al conflicte basc, sinó que ens temem que el vulgui fer tornar a ressorgir.

-         Condemnem la detenció injustificada i arbitrària als membres d'Herrira, i en demanem l'alliberament immediat per part de la judicatura estatal. Estarem amatents a qualsevol vulneració dels drets fonamentals als detinguts i en realitzarem la denúncia.

-         Fem una crida a la societat civil i política catalana perquè mostri el seu rebuig a que  vulneri els drets fonamentals de les persones i organitzacions que treballen en l'àmbit de la Pau, la democràcia i la resolució del conflicte basc.

-         Finalment, convoquem a una concentració de rebuig a les detencions, el dimarts dia 1 d'octubre a les 19'30 davant la Delegació del govern central (C/Mallorca, 278).

Plataforma Pau i Democràcia. 30 de setembre de 2013. Telèfons de contacte. Ricard Vilaregut: 619707896 / M. Gabriela Serra: 650956280

No hay comentarios:

Publicar un comentario