30/11/12

Toc d'atenció electoral amb una senyera més social


EUiA a la manifestació 11 S.

Les eleccions han representat un important toc d'atenció. Han obert una escletxa al canvi polític. Es manté una majoria pel govern CiU. CiU anuncia més retallades pel 2013 que les dels dos anys anteriors junts. Es polaritza l'aspecte social entre la dreta i l'esquerra. També es polaritza la vessant nacional entre la llibertat de Catalunya (nou estat) i la unitat d'Espanya.
La lectura dels vots i escons palesa un càstig a les polítiques de retallades i que colpeixen a la població. Hi ha més majoria per exercir el dret a decidir, influïda pel clam popular "Independència, Nou estat". La consulta vinculant plantejada des del Parlament, que a la fi va ser el desencadenant de convocar les eleccions, després del rebuig del Pacte Fiscal pel govern espanyol del PP, ha girat vers a l'esquerra. Cal posar data a la realització de la consulta i concretar sobre què pot i ha de decidir la ciutadania de Catalunya.
Carme Sansa a la constitució de l'ANC.
Una prova punyent de que la senyera i la consulta viraven cap a l'esquerra i al fet social, va ser l'acord de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els sindicats CCOO i UGT, amb la convocatòria de l'ANC a la vaga general del 14 de novembre, al bell mig de la campanya electoral.
El panorama post electoral 25 N és de més inestabilitat política, la realitat mostra que hi haurà un govern molt més feble, allunyat de la majoria absoluta (12 parlamentaris menys de CiU); hi haurà més confrontació. Cal tenir present que van nou persones suïcidades pels desnonaments. A l'increment de retallades i ajust se li oposarà més mobilització.
Tothom ha vist que la manifestació 11 S i la vaga general 14 N ha tingut un paper estel·lar amb traducció electoral, ara cal traslladar-ho als fets i mesures polítiques.
David's, Fernández y Companyon el 25 N.
El repte més propi d'EUiA és confluir amb d'altres forces socials i polítiques a construir un nou espai català d'esquerres des de la base social, per una Catalunya lliure i social.
Un tipus de Syriza, a la catalana, amb una aliança entre independentistes, autonomistes i federalistes, per una consulta vinculant per decidir sobre Catalunya en el proper 2013, pot permetre aplegar a EUiA, la CUP, també ICV, amb una necessària complicitat i implicació sindical i de les plataformes com la de les retallades, PAH, Salut, Ensenyament, i moltes entitats arrelades a pobles i barris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario