10/11/12

Sindicats i ANC per la Vaga general y el dret a decidir

Una Catalunya lliure i social s'ha de constituir totalment diferent del que fa CiU amb les retallades que malmeten les condicions de vida el poble. La senyera ha de ser símbol popular nacional pel bé del 99 %. Un estat català del 99 %. Una República catalana lliure i social, lliurement relacionada amb els altres pobles, nacions i Estats d'Europa i Espanya.

Carta de L'Aurora. Un important acord per la vaga entre sindicats i l’ANC.  L’acord entre els sindicats i l’Assemblea Nacional Catalana per donar suport a la Vaga General del 14 de Novembre és un fet qualitatiu. Per primera vegada dues entitats civils, una de la classe treballadora i l’altra transversal amb presència de totes les capes socials, es reconeixen mútuament i es donen suport en dos aspectes fonamentals dels drets democràtics. Aquests són el dret del poble a decidir el seu futur i el dret de la seva gent treballadora a defensar els seus interessos dins la crisi capitalista.
Per que hagi un canvi substancial de la situació de Catalunya la gent treballadora, la “tropa”, s’ha d’implicar. És un fet. Com ho va ser a la transició. La gent que anava a les manifestacions, que omplia els carrers i que s’enfrontava al règim de Franco tenia una forta composició treballadora, immigrant i autòctona. És en la lluita on es forja la unitat. Com es va veure també aquest passat 11 de Setembre. I com es veurà a la manifestació del dia 14 a la Vaga General.
La declaració de l’acord diu “considerem que és necessari defensar els drets nacionals i socials dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya per avançar en la construcció d'una societat més justa, lliure i solidària” i de “fonamentar en el principi del Dret a decidir les transformacions nacionals i socials que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten i demanden.” I conclou que “l'ANC dóna suport a la convocatòria dels sindicats catalans i crida a la mobilització ciutadana el 14 N com a un dia de Vaga Nacional, General i Social i que ha estat convocada en els  països del sud d'Europa i a la qual Catalunya s'hi incorpora plenament des de la seva realitat nacional”.
En efecte, per avançar avui en un procés democràtic que canviï radicalment l’actual crisi i la “dictadura dels mercats” (llegiu d’uns quants banquers i magnats) a Europa -una dictadura que destrueix joventut, gent aturada, pobles i nacions- fa falta que la força de la classe treballadora es manifesti plenament. Aquest acord reconeix aquest paper central que juga la gent treballadora i els seus sindicats. El 14 N per que Catalunya avanci, ha de ser una gran vaga treballadora, ciutadana i nacional. I el 25 N votar en conseqüència ICV-EUiA que uneix el dret a decidir un estat propi amb un canvi radical contra les retallades i en  polítiques socials en favor del poble. 9 de novembre de 2012
A qué esperen per treure un decret que aturi els desnonaments?
La lluita contra els desnonaments està guanyant cada dia més i més terreny. Els jutges ja marquen distàncies sobre les seves pròpies sentències i denuncien el caràcter injust de la llei actual. La Unió Europea ha declarat la llei espanyola com “incompatible” amb la directiva europea de defensa del consumidor. El govern del PP contesta que “el PP i PSOE ja han decidit reformar la llei”. Mentre  segueixen les víctimes, com la dona que s’ha suïcidat a Baracaldo en el moment del desnonament. Com diu la presidenta de la PAH, la cosa és molt senzilla: a què espera el govern a treure un decret aturant els desnonaments?
I tant si podem! Coalició ICV-EUiA

No hay comentarios:

Publicar un comentario