7/9/12

EUiA amb l'Esquerra Abertzale promotora de Sortu

Trobada d'EUiA amb el dirigent de l'esquerra abertzale Pernando Barrena, Joan Josep Nuet i Francesc Matas li han traslladat els acords de la 6a Assemblea Nacional d'EUiA. Divendres, 06 de setembre de 2012.
Aquest dijous, una delegació d'EUiA formada per Joan Josep Nuet i Francesc Matas va mantenir una trobada amb Pernando Barrena, el dirigent de l'esquerra abertzale i promotor de Sortu, la nova formació legal de l'esquerra nacional, socialista i independentista basca. A la trobada ens varem intercanviar informacions sobre la situació política a Euskadi, Galícia, Catalunya i el conjunt de l'estat; la mobilització de l'11 de setembre va formar part de la reflexió, també la gran diferència de l'estructura sindical a ambdues nacions. El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha explicat a Barrena els acords de la 6a Assemblea Nacional de la formació pel que fa a la necessària confluència de forces de l'esquerra transformadora. Per la seva part, el representant de l’esquerra abertzale ha situat el panorama polític al País Basc davant les properes eleccions, amb les grans possibilitats existents per EH Bildu.
El concepte de Syriza catalana, així com la perspectiva de confluència en un bloc o front de federalistes i independentistes, amb el ciment potent del dret a l'autodeterminació ha estat exposat per Francesc Matas com l'orientació per avançar cap a la construcció d'una alternativa d'esquerres, compromesa i coherent, que disputi el lideratge de la dreta i de CiU. Una proposta que planteja una qüestió de fons, de construcció de teixit social profund, i de lluita política en tots els àmbits, sens dubte inclòs l'institucional.
A l'analitzar l'evolució política catalana es va esmentar com significatiu el procés nacional de la CUP, així con tot de candidatures locals que han fet seva la idea d'un eix troncal a l'estil de Syriza.
En la foto, desde la izquierda: Pernando Barrena, Joan Josep Nuet, Francesc Matas Salla.

No hay comentarios:

Publicar un comentario