10/9/12

Front unitari català de l'esquerra treballadora i independentista

10 juliol 2010.
Rauxa de Diada o canvi a l'imaginari popular ciutadà sobre la llibertat i emancipació de Catalunya? Independència, Estat propi, llibertat de Catalunya, dret del poble a separar-se? República catalana, i social, amb quines institucions i relacions amb els altres pobles, nacions i estats, amb l'estat espanyol i Europa? Dret d'autodeterminació amb consulta vinculant ja i que decideixi la ciutadania? Independència, Federació, Autonomia, amb quin tipus d'estat? Per aconseguir aquest dret, cal disposar d'una majoria social i política clara i potent, això no es pot aconseguir de la ma o del bracet de la retalladora i antisocial CiU, ens convé la solidaritat democràtica dels pobles i nacions de l'estat actual per afeblir el nacionalisme preponderant de la classe dominant espanyola, hem de posar mans i panys en fomentar quelcom unitari que aplegui a l'esquerra treballadora i sindicalista, la nacional i independentista. Adjunto la declaració de L'AURORA sobre la Diada.
Pel dret de Catalunya a decidir el seu futur social i nacional. Aquest 11 de setembre a Catalunya està emmarcat per les conseqüències d’una estafa anomenada crisi que no té altre objectiu que reduir a la mínima expressió els drets socials, polítics, laborals atacant sense fre les condicions de vida de les classes populars i treballadores i per l’èxit de les “marxes per la independència” que han recorregut Catalunya aquest estiu.
Tanmateix, aquest atac està sent perpetrat tant pels governs conservadors de CiU a Catalunya i del PP a Espanya, ambdós coincideixen plenament en les polítiques neolliberals inspirades pel Fons Monetari Internacional, el Banc Central Europeu i la Unió Europea de “donar tot el poder” als mercats.
La realitat de Catalunya són els 700.000 catalans i catalanes estan a l’atur, els acomiadaments massius i l’atac als salaris, les prestacions socials i els serveis públics bàsics com la sanitat, l’educació... El  govern de CiU, des del primer dia, ha retallat i colpejat els drets socials dels catalans i catalanes des del govern de la Generalitat, les seves polítiques van contra el poble i l'emancipació d'una Catalunya i uns Països Catalans lliures.
Les “marxes per la independència” d’aquest estiu recullen la torxa de la manifestació del 10 de juliol de 2010 contra la sentència del Tribunal Constitucional sota el lema “som una nació, nosaltres decidim”.
El govern de la Generalitat de Mas vol desviar el sentit profund de la manifestació del proper 11 de setembre cap a un suport al Pacte Fiscal i a una negociació amb el govern del PP, quan el que es manifesta es una voluntat de la majoria de catalans d’exercir el dret a decidir de Catalunya el seu estatus polític com a nació, amb una aspiració creixent per l'emancipació nacional i ver un nou estat europeu.
La classe treballadora ha de donar una resposta en positiu a la legítima reivindicació d’exercir el dret a l’autodeterminació, ha de defensar que la nació catalana es pugui separar si és el desig majoritari nacional popular, i alhora ha de donar-li suport deixant clars el seus interessos: els drets socials i la llibertat de Catalunya han de confluir en una mateixa lluita. La lluita contra les retallades socials del govern de CiU ha de confluir amb el crit de llibertat del poble, fart de l’opressió i espoli que l’Estat Espanyol exerceix sobre Catalunya.
La burgesia catalana sempre ha girat l’esquena al poble i ha preferit negociar els seus interessos amb el govern de l'estat a Madrid.  Això és el Pacte Fiscal sense Concert social que CiU vol negociar amb Rajoy. Focs d'artifici per supeditar-se a les negociacions amb l'Estat. El Pacte Fiscal no és més que un element de distracció per evitar mobilitzar per un Referèndum vinculant del dret a decidir.
El Partit Obrer Revolucionari, que forma part d'Esquerra Unida i Alternativa, treballa per una entesa àmplia, per un front unitari català, que aplegui a l'esquerra treballadora i sindicalista, la nacional i independentista, en base a exercir el dret a l'autodeterminació i el dret a decidir quina Catalunya volem: la dels mercats o la dels treballadors; una República catalana i social amb la vinculació lliure que s'acordi amb els estats d'Europa i espanyol.
És la ciutadania de Catalunya qui ha de poder decidir sobre el tipus d'estat, sobre la independència, i sobre el tipus de relació amb els altres pobles, nacions i estats d'Europa.
Donem suport a tots els actes i mobilitzacions reivindicatives de la Diada. Convoquem a participar a la manifestació del poble dimarts 11 de setembre a les 18 hores a la ciutat de Barcelona de l’Assemblea Nacional de Catalunya.
No a les retallades i pactes de CiU. Front unitari català de l'esquerra treballadora i independentista. 11 de setembre de 2012.

No hay comentarios:

Publicar un comentario