20/1/11

Un programa permanent i una direcció especialitzada de seguretat contra la violència masclista

70 % de retallada en el pressupost de l'Institut Català de les Dones. Retrocés en les mesures sobre la violència de gènere. Les dones no surten pas ben parades de les primeres decisions del govern de CiU. A la tercera concentració de cada mes a Barcelona en homenatge a les dones assassinades, la plataforma unitària contra les violències de gènere va fer palès aquesta greu anomalia. La Montserrat Vilà Planas ho ha expressat amb les següents paraules.

Les dones ens mereixem un programa permanent i una direcció especialitzada de seguretat contra la violència masclista.

El 4 de gener en el Diari Oficial de la Generalitat es publicà el decret de supressió del programa de seguretat contra la violència masclista. Ha estat la primera decisió del nou conseller d’Interior, Felip Puig. És suprimeix el programa i la directora exclusiva. De moment no s'ha substituït per un programa millor.

Ens preguntem amb quins òrgans es desenvoluparan les tasques adients per vetllar per l’atenció i seguretat de les dones que pateixen violència masclista.

Ens preocupa quan el secretari de Seguretat diu “Amb aquest canvi les polítiques de lluita contra la violència masclista tindran més visualització i se’ls hi donarà un caràcter superior al que tenien fins ara”, sense que s'hagi publicat cap nou decret que millori l'anterior programa per l'acompliment de la Llei. Per nosaltres ara hi ha una supressió i un buit.

La crisi econòmica i les seves retallades no poden limitar les polítiques d'eradicació de la violència de gènere; la Llei ja disposava d'un pressupost massa minso com per rebaixar-lo.

La Llei pel dret de les dones a l’eradicació de la violència masclista, va ser aprovada al Parlament català per unanimitat. Tot partit, Parlament i govern, tenen per tant el compromís polític de què es desenvolupi amb tots els seus recursos adients per acabar amb aquesta xacra social.

Els avenços en els Drets de les dones són patrimoni de la lluita de generacions de dones que ens han precedit. Tot el teixit social ha pres consciència en aquests últims anys sobre que un problema tan gran i tan amagat necessitava deixar d'esser cosa privada o familiar. El greuge masclista a les dones amb la violència de gènere ha de poder gaudir de polítiques específiques i especialitzades. Des dels mestres a les escoles fins als jutges, i també els cossos de seguretat quan es topen amb les víctimes.

I tal com diem en el nostre Manifest.

Exigim:

L’efectivitat i l’eficàcia de la Llei integral contra la violència de gènere i de la Llei del dret de les dones a l’eradicació de la violència masclista.

17 gener 2011.

No hay comentarios:

Publicar un comentario