18/1/19

Marea feminista pels drets de les dones

Sevilla.
Arreu de l’Estat una marea feminista ha respost amb contundència al trident PP-C’s-Vox. La solidaritat amb les dones d’Andalusia ha resultat magnífica i exemplar, doncs “si ens toquen a una ens toquen a totes”. A la reacció contra els drets de les dones, l’acció prepara de manera entusiasta i potent la vaga feminista 8-M.
El trident promou una argumentació demagògica d’igualtat democràtica formal que nega la desigualtat real existent, banalitza la violència masclista individual, estructural i institucional, alhora que relativitza les agressions sexuals i violacions.
El problema no és només la ultradreta de Vox, sinó les polítiques que han pactat i volen imposar el PP-C’s-Vox des de la Junta d’Andalusia. El problema del masclisme i el patriarcat s’estén i s’endinsa en el conjunt d’institucions de l’Estat, en la moral, l’Església, els hàbits socials i culturals.
Puerta del Sol, Madrid.
El trident s’encamina a reduir els diners contra la violència masclista, però el govern estatal és ben escadusser en els pressupostos per a la defensa de les dones. La Generalitat també situa a les entitats de les dones i la formació en gènere com a les germanes pobres a l’hora de destinar-hi els diners necessaris.
Les places feministes han rebutjat la reacció masclista: “No es negocia amb els drets de les dones”. “No és casualitat, és patriarcat”. “No ens morim, ens maten”. “Ni un pas enrere en igualtat”.
La vaga feminista del 8 de març va per bon camí. La moral i la convicció és alta, des de l’èxit de 2018. Hi ha assemblees feministes a ciutats, pobles i barris. El proper 26 i 27 de gener es farà una trobada estatal a València per a coordinar la preparació de la vaga d’aquest any.
La força de les dones també es manifesta a les empreses i les fàbriques. Les delegades sindicals són les artífex de fons d’incloure la igualtat de gènere a la mobilització sindical, junt a anar en contra de la reforma laboral i a la defensa de les pensions. Les aturades de 2 h per torn, o de 24 h als sectors disposats pel 8-M, són un reforç de qualitat que amplifica la vaga de cures i les reivindicacions per l’emancipació de les dones, contra la violència masclista i les agressions sexuals.
Pl. St. Jaume, Barcelona.
La mobilització feminista pot ser un factor clau per promoure un bloc unitari per fer enrere l’amenaça del trident.
La mobilització és vital i imprescindible però no és suficient, cal alternatives polítiques des del govern.
La gran coalició tàcita que va foragitar el PP del govern estatal ha de cercar les fórmules d’entesa, les aliances i l’acció per afeblir, dividir i derrotar el trident dretà i ultra dretà.
Les polítiques necessàries per forjar aquest front ampli d’esquerres i democràtic, abasten els aspectes econòmics, socials, democràtics, municipalistes, feministes i de llibertat en el dret d’autodeterminació. Un referèndum i vot a Catalunya és imprescindible per fer causa solidària i fraterna contra les polítiques i forces d’involució democràtica.
El que fa fort el trident és la divisió de les esquerres i de les forces democràtiques, la confrontació nacional que ofega la llibertat dels pobles, les polítiques que minven el treball i la vida de la majoria treballadora, l’ofec als municipis, la pervivència del sotmetiment i desigualtat de les dones, negar i barrar el pas al progrés del moviment republicà català.
El que afebleix al trident és forjar alternativa a les polítiques dretanes i depredadores.
El Judici al lideratge cívic i polític del moviment nacional i republicà català, empara provocacions com les detencions de la Policia Nacional a dos alcaldes, dotze activistes dels CDR i un periodista, sense ni tant sols ordre judicial. La impunitat judicial i policial és aliment directa pel creixement del trident PP-C’s-Vox. L’atac a la CUP és una nova provocació contra les llibertats i el moviment republicà.
El moviment feminista mostra un camí d’acció. Unitat enfront les polítiques masclistes, defensa dels drets de les dones, preparació de la vaga 8-M. 17 de gener de 2019
Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario