6/4/18

Nou escenari a l’espiral de la crisi política estatal

No hi haurà extradició de Puigdemont per part d’Alemanya, queda lliure.




El Tribunal alemany considera que no hi ha hagut violència per part de la gent ni del govern a les votacions de l’1 d’octubre. No contempla la rebel·lió que el govern espanyol, a través del jutge Llarena del Tribunal Suprem, imputen a Carles Puigdemont, així com a les altres persones encausades. Die Linke s’ofereix per facilitar domicili fixe legal al president cessat.
Violència, rebel·lió, sedició i malversació de fons, és la línia troncal de la judicatura estatal per escapçar, bloquejar i derrotar el moviment republicà de la democràcia sobiranista catalana. Se li afegeix, ara, organització criminal pel major dels Mossos, Trapero.
Resta en evidència notòria que la democràcia que entén la judicatura alemanya és molt diferent a l’espanyola. Les llibertats democràtiques i la democràcia també la copsen diferent a Brussel·les, Escòcia, Suïssa i Finlàndia respecte a Espanya.
El diari ABC titula a tota pàgina ‘La Justícia europea dona aire al colpisme’. És una mostra del sentir de la Moncloa i la Zarzuela.
El Regne i l’Estat del règim constitucional de 1978 s’estan cremant el futur amb l’article 155 i la intervenció de la Generalitat. Sotmetre l’Autonomia de Catalunya, a costa de destruir-la, és cavar la fossa pel conjunt estatal.
La situació evoluciona entorn que l’independentisme català te força imponent de mobilització democràtica republicana, inclòs per aconseguir decidir l’1 d’octubre, així com fer trontollar el Regne, però no disposa de les aliances i les forces suficients per fer efectiva la república ni per executar la independència.
Per altra part l’Estat no pot impedir la lliure decisió catalana, ni que hagi presentat com a qüestió pràctica la constitució d’una república, ni pot resoldre la crisi política, però te prou força institucional legal, judicial i repressiva militar per bloquejar i colpir Catalunya.
Tanmateix els escenaris que se succeeixen no són de taules. La lluita està viva a cel obert. Els pronòstics basats en els desitjos canvien de matí a tarda. Les perspectives de futur tenen moltes probabilitats de seguir donant sorpreses de tot tipus.
La decisió alemanya afavoreix tres fronts. Primer, europeïtza la crisi nacional espanyola i catalana. Segon, desautoritza els paràmetres democràtics del govern i judicatura d’Espanya. I tercer, catapulta a Carles Puigdemont com el president legítim destituït pel govern estatal espanyol.
Convé aprofitar l’avinentesa per bastir una nova estratègia i aliances sobiranistes: bàsic incorporar el factor social a un procés constituent republicà des dels municipis, els barris, pobles i ciutats.
L’envit català és fonamentalment el de les llibertats democràtiques i de futur republicà. El Regne del règim de 1978 està corrupte fins a la medul·la, toca al seu fi; és un passat que se sosté retrocedint en les llibertats, a cop de bastó i de sobres.
Del Butlletí electrònic d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario