5/6/14

El poble decideix, Referèndum, Ja!


L'anhel ciutadà per decidir i escollir supera les opcions ideològiques republicanes per convertir-se en un ressò de sectors juvenils i populars més amplis. Les mobilitzacions del dilluns passat arran de l'anunci de l'abdicació i les del proper dissabte dia 7, són un preludi que la successió real sense que es pugui escollir ni referendar no resoldrà el desprestigi de la Corona i de la Constitució de 1978. La crisis institucional del Regne d'Espanya entre en una nova fase. L'abdicació i la Llei Orgànica de successió exprés es fa per la pressió ciutadana però furtant el dret sobirà popular de decidir el que vulgui. La reivindicació democràtica per decidir en referèndum el cap de l'estat, per tant sobre la fórmula monàrquica de l'estat posa les bases per aliances i bloc republicanista. La Carta de L'Aurora presenta aquesta orientació.
Una setmana després del daltabaix del bipartidisme a les eleccions europees, es precipita l’abdicació del rei mostrant el nerviosisme del règim i obrint les portes a que la retroalimentació de les consultes pugui obrir processos constituents.
El Regne d'Espanya i la Constitució de 1978 estan en crisi. Pretenen furtar la voluntat popular. La Llei Orgànica de successió és una estafa constitucional. Hem de poder decidir entre Monarquia i República. Hem de poder escollir el cap de l'estat.
El 25M vam veure com a Catalunya els representants directes de la burgesia catalana deixaven de ser la força més votada. Les forces que defensen la consulta en surten reforçades, especialment ERC i també la Coalició ICV-EUiA, mentre que l’oposició a votar el proper 9N l’hegemonitzen PP i C’s retrocedint en vots i el PSC en caiguda lliure.
A la resta d’Espanya PP i PSOE junts han perdut 5 milions de vots, no arriben al 50% dels vots i tenen el suport de menys del 20% de la població amb dret a vot. Si afegim la pujada d’IU, la irrupció de Podemos i les esquerres sobiranistes i independentistes, existeix un bloc republicà contrari a les polítiques d’austeritat de més de tres milions de vots que aquest passat dilluns va coincidir a les places de Catalunya i la resta de l’estat.
Per acabar d’arrodonir el panorama el PSOE ha convocat congrés extraordinari amb una crisi interna entre aquells qui defensen el pacte amb el PP i la defensa de la monarquia i els qui s’hi oposen. La casa reial implicada també en la corrupció que corrou al règim s’ha posat nerviosa i ha anunciat l’abdicació precipitada i la reforma exprés per legalitzar-la.
El règim de la segona restauració borbònica afegeix més llenya al foc un cop ja té sobre la taula la consulta catalana el proper 9 de novembre, la Gure Esku Dago “Via Basca” aquest proper 8 de juny i ara a la Puerta del Sol, entre d’altres, on la ciutadania exigeix votar el proper cap d’estat.
És moment de canvis estructurals en la conformació del país i les relacions entre els pobles, per tota la geografia de l’estat espanyol la ciutadania s’agrupa sota el clam de “Volem Votar”, cal que les diferents consultes es reforcin les unes a les altres.
Els processos constituents que cal iniciar són profunds, arrelats a la mobilització ciutadana, de la mà dels moviments socials i els sindicats per tenyir les noves societats en construcció amb les reivindicacions de la gent treballadora.
Processos, el català, basc, gallec o espanyol, que tot i poder-se complementar, van a ritmes diferents i s’ha de defensar uns no avancin a costa dels altres sinó reforçant-se entre sí.
Un bloc republicà que com dilluns passat conflueixi, entengui, desenvolupi i accepti el dret a decidir i la voluntat popular. Un bloc impulsat per les forces d’esquerres federalistes, sobiranistes i independentistes que aposti de manera decidida per una república catalana.
Cal un pacte republicà dels pobles ibèrics. Per la República Catalana, per la República Basca i Gallega, per la república Espanyola. Confederació lliure de les repúbliques ibèriques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario