26/4/13

Un 1 de maig sobirà


De la Carta de L'Aurora. 1 de maig: juntespels drets socials i nacionals. La setmana vinent celebrarem un nou 1 de maig. Els sindicats de classe criden a la lluita.  Nosaltres -la gent del POR- ens sumem a la crida, i demanem que les manifestacions siguin una demostració de força davant del nostre enemic de classe: la dreta política i econòmica. Volem que totes les manifestacions siguin nombroses i combatives; totes, tant les que es faran el matí, com les de la tarda, o com la dels joves indignats que volen celebrar-la a la nit. Les sumarem totes. Tots lluitem contra la dictadura dels Mercats.

El nostre enemic és el capitalisme financer, més concentrat i poderós que mai. És ell qui té una influència decisiva sobre els aparells de l’Estat; qui maniobra per fer aprovar lleis i administrar els recursos de l’Estat en benefici propi. És ell, i els governs que l'obeeixen, qui retallen els drets i segresten la sobirania del poble.  La seva riquesa és la nostra pobresa. “No tenen límits”, tal com diu el manifest de l’ 1 de maig de CC.OO-UGT.

Per fer-los front, hem de sumar. Forces reals; la força de milions de persones  disposades a sortir al carrer; a ajuntar-se amb els seus veïns i companyes de feina. A organitzar-se  per reclamar la fraternitat, la igualtat i la llibertat davant d’una crisi, que no solament ensorra el nostre benestar material, sinó la bastida on es recolzava: els drets democràtics.  Sense drets no tindrem benestar.

Els hem de fer front, comptant amb totes les forces i amb totes les banderes; vermells, negres, violetes, verdes; i amb tots els sectors de la societat perjudicats pel Capitalisme financer: treballadors immigrants i autòctons, amb feina o aturades, autònoms o mestresses de casa, joves o jubilades.

I allò que ens uneix, és la reclamació de Sobirania. Sobirania per decidir el nostre futur; per administrar els recursos naturals del territori segons les nostres necessitats, sobirania sobre els recursos financers públics i privats,  sobre els mitjans de producció i sobirania per decidir amb quin estat ens volem associar. Volem que el poder de decisió radiqui en el poble i volem que es reclami massivament  el proper 1 de maig. Per un 1 de maig sobirà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario