5/4/12

Doctrina Puig: terrorisme policíac i restricció llibertats

Àngelo Cilia i Cristina Francés.
Inadmissible el terror indiscriminat. Inadmissible la violència armada contra la ciutadania infantil, jove i gran, en comptes de garantir els seus drets. Inadmissible la kale borroka de les forces d l'ordre. Inadmissible l'apologia de tall dictatorial per restringir els drets de reunió i manifestació del conseller Felip Puig. Inadmissible la pèrdua d'ulls, no és un error, és fruit de l'estratègia establerta per l'operatiu policíac; requereix pressupost, formació, entrenament, i decisions de caps policíacs i polítics.
El govern de la Generalitat catalana de CiU, de bracet amb el PP, és responsable polític de l'agressió policial indiscriminada, de les ferides i la sang vessada.
És palès que entre les persones detingudes no n'hi ha cap de les que mostraven bíceps de gimnàstic, ni de les que portaves porres amagades entre les robes, val a dir els vàndals organitzats para policials disfressats de manifestants, i de blak bloc o de perroflautes. Als vídeos es veu prou clar que l'agressió és indiscriminada, prepotent i feta amb impunitat.
Cristina, la companya d'Àngelo és ben clara sobre la seva participació pacífica. Molta gent prou coneguda tampoc va poder arribar al Metro de la Plaça Catalunya per l'agressió dels Mossos d'Esquadra. Però va haver-hi milers de persones que com Àngelo no varen tenir l'oportunitat de sortir de l'escenari del terror policial. Els Mossos impedien manifestar-se i també anar-se'n.
Ara que CDC bascula cap un sobiranisme d'independència, ens cal establir ben alt què el terror i la restricció dels drets fonamentals de la ciutadania que promou el conseller Felip Puig, són el contrari del que convé per la llibertat d'un poble i d'una nació.
Volem una Catalunya lliure, desmilitaritzada, sense Mossos i provocadors que practiquin el terror legal i para legal, sense responsable públics que inciten a limitar les llibertats amb fórmules dels règims dictatorials.
Foto de Jordi Borràs Abelló.
'No ens hauríem pensat mai que ens passaria això, perquè érem allà manifestant-nos pacíficament. Però ens ha tocat, així que ara només ens toca lluitar perquè no torni a passar', diu a VilaWeb Cristina Francés, companya d'Angelo Cilia, ferit a l'ull per una pilota de goma durant la manifestació del 29 de març. Cilia no recuperarà la visió i ara continua el tractament a casa per mirar de salvar el globus ocular. Cristina Francés explica així els fets: 'Baixàvem pel passeig de Gràcia, on la manifestació havia començat a les sis, acompanyats de camions amb música. Realment semblava una festa, i pensàvem que a la plaça de Catalunya hi hauria preparat un escenari i es farien discursos. No sabíem que hi passava tot allò que aleshores hi passava. Érem a la banda esquerra de passeig de Gràcia, i quan vam arribar a la cantonada amb El Corte Inglés vam trobar que la policia disparava cap a la dreta, que és des d'on tiraven pedres. Ens van empènyer cap a l'altra banda. Ens ho miràvem arraulits a la paret, però aleshores van aparèixer quatre o cinc furgons més, que de poc no aixafen algú, van baixar els policies amb les pistoles i van començar a disparar indiscriminadament. No fèiem res, i la gent que era al nostre costat tampoc, érem gent pacífica. Hi havia gent gran, nens, fotògrafs… Estàvem totalment desconcertats... i es van posar a disparar sense motiu. Va ser quan una pilota va anar a parar a l'ull de l'Angelo. No fèiem res. Allà on érem ningú no tirava pedres. Vam arribar-hi, ens vam trobar aquesta situació i no vam tenir temps ni de sortir corrents. Va passar el que va passar, i ara som aquí. Volem que es faci justícia. Ens manifestàvem de manera pacífica. Tots tenim el dret de manifestar-nos pacíficament. Vaja, em sembla. No veig lògic el que va passar, i tinc molta ràbia dintre meu.'
Alguns enllaços sobre el vandalisme policíac 29 M.
Si teniu enllaços a vídeo o foto que testimonien fets de violència durant al dia de la vaga general, podeu penjar-les en aquest document online:
https://docs.google.com/document/d/17h-thIEDir09nwZWR7qTPlj5NAWzttqDPH8QlDPJq74

No hay comentarios:

Publicar un comentario