3/4/12

Vandalisme policíac i judicial

Facultat de Físiques.
Tres joves estudiants empresonats són els caps de turc de la important vaga general i de les massives manifestacions del 29 M.
La mare, la tieta i l'oncle d'un d'ells no paraven de repetir, el dissabte al vespre davant de la Ciutat de la Justícia, que el noi era un brillant estudiant, una persona molt afable. Insistien dolguts i desconcertats: perquè ell? No podia haver fet res de mal! I molt menys era un vàndal ni un delinqüent. Com podien posar-lo a la presó?
Una pancarta feta a corre cuita era alliçonadora:
"El mon al revés.
El Dani no és un delinqüent.
Trien un cap de turc innocent per atemorir al jovent.
Dani: No estàs sol.
31 M, vespre, Ciutat de la Justícia.
Tots amb tu! Llibertat Ja!!"
L'AEP (Associació d'Estudiants Progressistes) afirmen en un comunicat: "Que l’Isma, el Dani i el Javi són joves que participen socialment de manera legítima i necessària a través de diverses associacions i que són persones implicades en les seves comunitats treballant pel bé comú. Que la decisió de posar-los en presó preventiva està fora de lloc i és exagerada donat que no existeix risc de fuga ni tenen antecedents. Que en un sistema democràtic i un estat de dret, la presumpció d’innocència ha de prevaldre per sobre de tot."
El Joves del POR al solidaritzar-se amb les persones detingudes i retingudes expressen: "De nou, els poderosos criminalitzen i persegueixen a aquelles persones que defensen els seus drets, entestats en negar l’arrel social dels conflictes que vivim als nostres carrers. Segueixen titllant de vàndals i violents als moviments socials, quan som la gent treballadora els qui patim cada dia les incontrolades actuacions policials, el terrorisme patronal, la violència immobiliària o els abusos financers."
Dilluns 2 A a Pl. Universitat.
Les detencions, imputacions i empresonaments són el veritable vandalisme contra el sistema democràtic i la negació del respecte als drets de les persones.
Els aldarulls, trencadisses i foc a la plaça de Catalunya, perpetrats amb disciplina entrenada per fornits homes ben tapats i disfressats, amb els Mossos carregant contra les persones manifestants, no van acabar amb detencions de cap dels instigadors i executors de les destrosses del mobiliari urbá i altres.
Els mitjans de comunicació presentaven la magnífica vaga i manifestació ofegades per les imatges dels aldarull. Però no aconseguiran esborrar aquesta vaga, ha estat un cop fort a patrons i governants, al PP i a CiU. Ara hem de seguir i fer enrere el vandalisme patronal-governamental de la reforma laboral.

No hay comentarios:

Publicar un comentario