19/4/12

ARPA sona a la segona fase #EUiA6a

Extractes de resum de la reunió del 12 d'abril d'Arpa. Nau Ivanow, La Sagrera de Barcelona. (http://www.nauivanow.com/)
Considera que l’objectiu del procés assembleari ha de ser dinamitzar les assemblees, especialment en aquests moments d’elevada tensió/mobilització social.
Es considera que no hi ha una estratègia d’EUiA a BCN i que a municipis més petits l’organització té molta més entitat. A BCN no es comparteixen experiències ni es consulta als coordinadors/es per fer la política mpal. Les decisions es prenen en el si del grup mpal i no amb l’organització.
Es considera que la opacitat i manca de transparència de l’organització està més estesa del que hom pot pensar.
Aquests documents seran els més plurals que l’organitzacióhagi fet. Davant del seu procés de discussió que ara s’obre hi ha dues tendències: fer un document estil programa electoral (molt complet) o fer un document encarat cap a la mobilització, més curt. Aposta per aquesta segona i proposa centrar-se en alguns temes: social i contra retallades (procés unitari VG), democràcia i drets (15M), dret a decidir ("Nosaltres decidim", altres).
Sobre la comissió de candidatures s'informa que la va decidir el CN, sumada a les altres comissions preparatòries de l’assemblea. Està formada per persones de les sensibilitats més la comissió d’organització d’EUiA, s'esmenta que hi manca joves i de qui ara es considera de cap sensibilitat concreta.
Es considera que habría que eliminar aquellas asambleas sectoriales que no funcionen, y las que sí lo hagan, articularlas con las áreas.
Según lo expuesto los censos son un problema, y junto con la comisión de candidaturas, ve un problema de funcionamiento poco democrático y dinámicas que no cambian.
Es considera que hi ha una manera de fer d’EUiA que està esgotada i no ens ajuda, el fet de que siguem una organització fonamentalment institucional no és només culpa de la direcció, sinó també responsabilitat nostra. Constata que no hem aconseguit obrir-nos a l’exterior, es veu en el nostre treball amb moviments socials i en la poca nova afiliació en un moment tan convuls com aquest. Considera que la imatge que donem de nosaltres mateixos és molt important, no només la que donen els mitjans de comunicació. Una opinió creu que el problema d’EUiA no son les persones sinó les dinàmiques polítiques i que cal que tinguem perfil propi.
Es proposa convocar la comissió plural de 20/23 persones que va dir que es reuniria per dinamitzar el procés assembleari.
Es considera que la comissió de candidatures només ha de treballar per fer una candidatura unitària, amb criteris de diversitat de l’organització i que després es complementarà amb els territoris (50/50 millor que 60/40). El debat de com ha de ser organitzativament EUiA després de l’assemblea no és una tasca d’aquesta comissió. Es proposa que es defineixi amb posterioritat a l’assemblea, en fx del debat i les idees que hagin sortit, i que en tot cas la part institucional de l’organització que en surti d’aquí ha d’estar supeditada a la mobilització que vindrà.
Varis
Es fa una valoració molt negativa de la declaracióinstitucional aprovada per l’ajuntament de Barcelona sobre els fets de la darrera vaga general. Considerem que com a EUiA cal visualitzar la nostra disconformitat i demanar a més que els districtes es solidaritzin amb els detinguts.
S’informa de la convocatòria de concentració el 14 d’Abril a pça Catalunya per les retallades a les llibertats democràtiques (FAVB) i es valora molt positivament la iniciativa, així com la resposta d’EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario